#CoiffeurGate: O πολυχρονεμένος Ολάντ με τα μαλλιά στα κάγκελα - Ξεσάλωσε το ίντερνετ με τα 10.000 ευρώ στο κομμωτή του

Η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα  «Le Canard enchaîné» γράφει πόσα κερδίζει ο κομμωτής του Ολάντ. 

Το συμβόλαιο του «προσωπικού κομμωτή του αρχηγού του κράτους» υπεγράφη στις 16 Μαΐου του 2012 από την διευθύντρια του γαλλικού προεδρικού γραφείου την εποχή εκείνη Σιλβί Ιμπάκ, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Στο έγγραφο αυτό προστίθεται ότι ο Ολιβιέ «διορίστηκε με σύμβαση [...] για την περίοδο της τρέχουσας προεδρικής θητείας», συνεχίζει η «Le Canard enchaîné», σύμφωνα με την οποία «η πενταετής σύμβασή του θα του αποφέρει συνολικές ακαθάριστες αποδοχές 593.700 ευρώ, ήτοι 9.895 ευρώ μηνιαίως». Οι αποδοχές αυτές συνοδεύονται από «ενδεχόμενα επιδόματα διαμονής και άλλες οικογενειακές παροχές», προσθέτει η εφημερίδα.

 

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την γαλλική προεδρία για να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό, αλλά η «Le Canard enchaîné» διαβεβαιώνει ότι «το προεδρικό μέγαρο επιβεβαιώνει τα πάντα».

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι ο Ολιβιέ Μπ. θα πρέπει να είναι απολύτως διαθέσιμος και να ακολουθεί τον Ολάντ στις περισσότερες μετακινήσεις του. Σύμφωνα με την «Le Canard enchaîné», το άρθρο 5 της σύμβασης εργασίας του επιβάλλει στον προεδρικό κομμωτή «να τηρεί κατά τη διάρκεια και μετά την εκπνοή της ισχύος της συμβάσεώς του το απόρρητο για τις εργασίες που έχει κάνει ή τις πληροφορίες που έχει λάβει».

Όπως ήταν αναμενόμενο το twitter πήρε φωτιά με το #CoiffeurGate!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ