Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν… κάνει καλό!

Το παιχνίδι είναι η πιο αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη τους. Το παιχνίδι είναι κίνηση, χαρά, δράση, ζωή. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι συνθήκες της ζωής -ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, - δεν ευνοούν το παιχνίδι. Τα μπαλκόνια μικρά, οι δρόμοι στενοί, η ατμόσφαιρα γεμάτη καυσαέρια, τα δέντρα ελάχιστα.

 

Τα παιχνίδια μηχανικά και ηλεκτρονικά. Αντί να είναι πρωταγωνιστές έχουν γίνει θεατές του παιχνιδιού κι αυτή η αδράνεια μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στη ζωή τους εξηγεί η Πηνελόπη Κεπένου, Ψυχολόγος, Msc in Health Promotion.

 

Και έρχεται ή ώρα των διακοπών, του καλοκαιριού… Είναι η ώρα που το παιδί αφήνεται στην ευχαρίστηση που προκαλεί η ακραία σωματική διέγερση, ο ίλιγγος όταν παίζει μέσα στη θάλασσα και κάνει βουτιές στο νερό πηδώντας από μια βάρκα, γκρεμίζει τον πύργο από άμμο που έφτιαξε , σκαρφαλώνει ένα βραχάκι ή κατρακυλάει επιταχύνοντας σε μια κατηφόρα μιας πλαγιάς, με κόστος ίσως να λερωθούν λίγο παραπάνω, να σκίσουν κάποιο παντελόνι τους…

 

Τα παιδιά χρειάζονται ερεθίσματα: αντικείμενα για να αγγίξουν, να εξερευνήσουν, να περιεργασθούν, να παρατηρήσουν. Τα σημαντικότερα παιχνίδια δεν μπορούν να κατασκευαστούν, είναι χώμα, άμμος, λουλούδια, γρασίδι.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ