Top Woman η 116χρονη Έμμα: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τα φοβερά μυστικά της

Το να φτάσουμε στην ηλικία των 100 αποτελεί επιθυμία πολλών ανθρώπων και φιλοδοξούν να το κάνουν. Η Έμμα Μοράνο σε ηλικία 116 ετών είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Γεννημένη στην βόρεια Ιταλία στις 29 Νοεμβρίου 1899, είναι ο μόνος άνθρωπος στην γη που έχει ζήσει 3 αιώνες.

Η Μοράνο είναι ο ορισμός του “ξεπερνάω τις αντιξοότητες.” Δυστυχώς, έχασε τον γιο της, όταν ήταν ακόμα μωρό και έφυγε από τον δυστυχισμένο γάμο της το 1938. Αυτό ήταν μια σημαντική πράξη γενναιότητας εκείνο τον καιρό και απόδειξη για την ακλόνητη αφοσίωσή της στην ζωή.

 

Εκτός από τους γενετικούς παράγοντες, που σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην μακροζωία της, αφού δυο από τις αδερφές έζησαν μέχρι τα 100 και 102, η Μοράνο πιστεύει πως η μακροζωία της οφείλεται σε:

 

Εργένικη ζωή

Παρά τους πολλούς μνηστήρες που είχε μετά το διαζύγιό της, η Έμμα δεν ξαναπαντρεύτηκε. Λέει, ότι δεν θέλει να έχει κανέναν να ελέγχει την ζωή της. Ένθερμη φεμινίστρια, πριν από τον καιρό της, σήμερα ζει μόνη της, αν και συχνά την επισκέπτονται οι ανιψιές της.

Σκληρή δουλειά

Η Έμμα ήταν πάντα οικονομικά ανεξάρτητη, φτιάχνοντας σακούλες σε ένα εργοστάσιο. Αργότερα, εργάστηκε ως μαγείρισσα σε ένα ξενοδοχείο και συνέχισε να δουλεύει εκεί μέχρι τα 70 της. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, αλλά είναι η ζωντανή απόδειξη, ότι η δουλειά μετά την συνταξιοδότηση βοηθάει στο να ζήσουμε παραπάνω.

 

Ασυνήθιστη διατροφή

Αφού διαγνώστηκε με αναιμία σε νεαρή ηλικία, δεν ξέχασε ποτέ την συμβουλή του γιατρού της να τρώει 2 ωμά αυγά και 1 ωμή μπριζόλα καθημερινά.

 

Το τραγούδι

Γνωστή στην πόλη της για την ωραία φωνή της, η Έμμα στα 116 γενέθλιά της προσφέρθηκε να τραγουδήσει για τους ανθρώπους που είχαν μαζευτεί γύρω από το σπίτι της για να της ευχηθούν. Ακόμα και αν δεν έχετε αγγελική φωνή, το τραγούδι έχει συνδεθεί με μια μακρύτερη και πιο υγιή ζωή.

Φρέσκος αέρας

Το ήπιο κλίμα και ο καθαρός αέρας του βουνού, που υπάρχει στο σπίτι της κοντά στην λίμνη Maggiore στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία.

Θετική στάση

Ο γιατρός της Έμμα, Δρ Carlo Bava, την περιγράφει ως ήρεμη δύναμη: “Είναι πάντα πολύ ήρεμη. Η όμορφιά της Έμμα είναι, ότι είναι πολύ φυσιολογική, όταν χαμογελάει και πολύ αποφασιστική σε καταστάσεις κρίσης.”

 

Χορός

Η Έμμα θυμάται, ότι σε εκείνη και τις αδερφές της άρεσε πολύ να χορεύουν. Πηγαίνανε κρυφά σε χορούς και μετά τις έψαχνε η μητέρα τους για να τις μαλώσει. Ο χορός είναι ένα από τα πιο καλά είδη άσκησης και μας βοηθάει να παραμείνουμε νέοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ