Συνταρακτική η μητέρα αυτιστικού παιδιού:"Φοβάμαι ότι ο γιος μου θα με σκοτώσει ή θα σκοτωθεί"

Η συγκλονιστική επιστολή μιας αναγνώστριας που μεγαλώνει ένα παιδί με σοβαρή μορφή αυτισμού συγκλονίζει την Βρετανία.

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στην Guardian, περιγράφει τον φόβο που της προκαλεί το ίδιο της το παιδί, ο Ρόμπι, που πλέον είναι έφηβος και πολύ πιο μεγαλόσωμος από εκείνη. 

Ο Ρόμπι αυτοτραυματίζεται, συνηθίζει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χτυπά ακόμα και την ίδια του την μητέρα, με τον πατέρα του, Ντέιβιντ, να προσπαθεί να τον σταματά.

Όπως αναφέρει έχει ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Βρετανίας, δείχνοντας το χτυπημένο πρόσωπό της. Εξομολογείται πως φοβάται ότι θα την σκοτώσει το ίδιο της το παιδί.

«Υπάρχουν ελάχιστες παροχές προσωρινής φροντίδας (αυτιστικών), ακόμα και εάν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε. Ξέρω επίσης από ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ότι είναι αδύνατο ο Ρόμπι να μπορέσει να μετακομίσει σε μονάδα μόνιμης φροντίδας. Δεν υπάρχουν χρήματα και καμία υποδομή. Δεν μας βλέπουν ως σημαντικούς», εξηγεί, προσθέτοντας ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται για το εάν η ίδια η οικογένεια κακοποιεί τον Ρόμπι και όχι το αντίθετο.

Η ίδια εξηγεί ακόμα και τις επιπτώσεις της όλης κατάστασης στον άλλο της γιο, τον Τζο, ο οποίος της έχει πει επανειλημμένως ότι εύχεται ο αδελφός του να πεθάνει.Ο Τζο βρίσκεται είτε στο σχολείο, είτε σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια των γονιών του να τον προφυλάξουν από τα ξεσπάσματα του αδελφού του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ