Richard Burton and Elizabeth Taylor : πρεμιέρα του σήριαλ με τη θυελλώδη ζωή του θρυλικού ζευγαριού

Ένα νέο σήριαλ αφιερωμένο στο τρίτο και τελευταίο μέρος της θυελλώδους σχέσης ανάμεσα στον Ρίτσαρντ Μπάρτον και στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την επόμενη Δευτέρα στο BBC 4

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ δεν μοιάζει με την ιδεώδη υποψήφια για τον ρόλο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Απέχει όσο της επιτρέπει το επάγγελμά της από κάθε κοινωνική δραστηριότητα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί glamorous και, σα να μην έφτανε αυτό, διατηρεί σχέση με τον ίδιο άντρα, τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, επί 12 ολόκληρα χρόνια.



Παρ' όλα αυτά, η ίδια η Ελίζαμπεθ Τέιλορ της έδωσε την άδεια να την υποδυθεί στην οθόνη. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν βλέπετε σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Furious Love» -αφιερωμένο στο ειδύλλιο ανάμεσα στην Τέιλορ και τον Μπάρτον- και το χιούμορ τους τις έφερε κοντά.



Ομως ούτε η σύμφωνη γνώμη της Τέιλορ δεν ήταν αρκετή για να ξεπεραστούν οι αρχικές αμφιβολίες της Αγγλίδας ηθοποιού. «Οταν μου είπαν για τον ρόλο, σκέφτηκα “την Ελίζαμπεθ Τέιλορ;” Ούτε κατά διάνοια. Ακόμα και η μαμά μου μού είπε να μην τολμήσω να το κάνω» διηγείται η Μπόναμ Κάρτερ παραμονές της πρεμιέρας του «Burton and Taylor». Ευτυχώς, τελικά την κέρδισε το σενάριο. «Είναι μια τόσο συγκινητική, γλυκιά ιστορία. Το γεγονός ότι οι δύο ήρωες ήταν διάσημοι σταρ είναι συμπτωματικό» επιμένει αιτιολογώντας την συμμετοχή της.



Η νέα τηλεοπτική βιογραφία των δύο αστέρων «Burton and Taylor» εστιάζει στο 1983, όταν δις διαζευγμένοι συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής για να πρωταγωνιστήσουν στις «Ιδιωτικές ζωές» του Νιλ Σάιμον. Η παράσταση προκάλεσε την μήνιν των κριτικών όμως έδωσε στους συνεργάτες των δύο σταρ την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι ο δεσμός που τους ένωνε ήταν ακατάλυτος όσο και επεισοδιακός.



Και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Ντόμινικ Γουέστ υποδύονται τους δύο σταρ τόσο πειστικά που, ακόμα και εκείνοι που δεν είδαν ποτέ τον Μπάρτον ή την Τέιλορ στην οθόνη, αντιλαμβάνονται πως δύο τόσο ισχυρές προσωπικότητες μπορούν να έλκονται και να απωθούνται την ίδια στιγμή.
Το σήριαλ θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιουλίου στο BBC4.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ