Ο γιος μου 6,5 ετών μού είπε «Μαμά, νιώθω ότι θα πεθάνω»

Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε, διότι αγχώθηκα πάρα πολύ όταν ο γιος μου 6,5 ετών, πριν κοιμηθεί μού είπε: «Μαμά, νιώθω ότι δεν θα ζήσω». Το ίδιο πράγμα είχε πει και στον μπαμπά του δύο φορές μερικά βράδια πριν. 

Σας παρακαλώ, δώστε μου κάποια εξήγηση για όλο αυτό γιατί θα τρελαθώ από το άγχος μου.

Απαντά η Λουίζα Θεοφάνους - Ιωακείμ, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

 

Φαντάζομαι πόσο έχεις αγχωθεί με αυτό που άκουσες! Είναι πολύ σημαντικό όμως και οι δύο γονείς να το χειριστείτε ψύχραιμα. Ρωτήστε το παιδί σας γιατί το λέει αυτό και συζητήστε το, ώστε να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος, την οποία θα χάσετε αν το αποτρέψετε από το να εκφράζει αυτό το συναίσθημα.

 

Μπορεί για παράδειγμα να σας πει ότι έχει κάποια σωματικά ενοχλήματα που το φοβίζουν και μπορείτε να τα ελέγξετε με τον παιδίατρο ή αν είστε σίγουροι ότι δεν είναι σοβαρά, να το καθησυχάσετε. Ίσως να έχει κάποιο ψυχολογικό άγχος για οτιδήποτε, το οποίο στο παιδικό του μυαλό να "μεταφράζεται" σε επικείμενο κίνδυνο και φόβο θανάτου.

 

Οι πιθανότητες είναι πολλές και δε μπορώ να σας δώσω πιο συγκεκριμένη εξήγηση χωρίς να γνωρίζω το παιδί, εσάς και τις συνθήκες ζωής σας. Δοκιμάστε να το αντιμετωπίσετε όπως περιέγραψα πιο πάνω και αν δείτε ότι δε βρίσκετε την εξήγηση και επίλυση του προβλήματος μόνοι σας, επικοινωνήστε με κάποιον ειδικό για αν σας βοηθήσει.

 

Διαβάστε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ