Στο φως νέες αποκαλύψεις για την Αγραφιώτου: Ετοιμαζόταν για την Κύπρο, είχε πουλήσει σπίτι, ήθελε έναν σύντροφο

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες αναφορικά με την άγρια δολοφονία της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου είδαν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας.

Το βράδυ της Παρασκευής, φίλοι και συνεργάτες του θύματος, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μίλησαν στo «Φως στο  Τούνελ» και αποκάλυψαν πληροφορίες που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση και δώσουν απαντήσεις όσον αφορά στο κίνητρο του εγκλήματος.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε χθες, μεταξύ άλλων, ένα πρόσωπο-«κλειδί» από την Κύπρο και αποκάλυψε πως λίγες μέρες προτού εξαφανιστεί, η Ελευθερία του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήθελε να μεταφέρει τα χρήματα της στη Μεγαλόνησο και σκεφτόταν να μετακομίσει εκεί. Μάλιστα, το  είχε προτείνει να αγοράσει το μερίδιο του πατρικού σπιτιού στη Λιβαδειά.

Το εφάπαξ των 240.000 ευρώ και το σπίτι που πουλήθηκε

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή έφτασε και μια σημαντική πληροφορία από τον επαγγελματικό χώρο της Αγραφιώτου. Ένας μάρτυρας είπε πως όταν η Αγραφιώτου συνταξιοδοτήθηκε πριν από έξι χρόνια με υψηλό βαθμό, πήρε ένα ποσό εφάπαξ πάνω από 240.000 ευρώ. 

Όπως ανέφερε, είχε μια ομαδική ασφάλεια ζωής που έκανε η εταιρία προς όλους τους εργαζόμενους, αλλά δεν γνώριζε αν είχε ατομική ή αν είχε ορίσει κάποιον δικαιούχο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 69χρονη διατηρούσε θυρίδα σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της λεωφόρου Συγγρού, ενώ είναι πιθανόν να είχε στην κατοχή της και λίρες. Το θύμα είχε πουλήσει πρόσφατα ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα και είχε εισπράξει 50.000 ευρώ. Στην εκπομπή δόθηκε πληροφορία από αξιόπιστη πηγή που επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία, πως στις 31 Μαΐου εκδόθηκε βούλευμα από τις Δικαστικές Αρχές, για την άρση του τραπεζικού απορρήτου του θύματος.

Τι λένε οι φίλες της 

Πάντως, οι φίλες της άτυχης γυναίκας κάνουν λόγο για έγκλημα που είχε κίνητρο τα χρήματα της και αποκλείουν την πιθανότητα σεξουαλικής επίθεσης. 

Μια στενή φίλη της αδικοχαμένης Ελευθερίας μίλησε στο «Τούνελ» και ανέφερε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η φίλη της δολοφονήθηκε με τέτοιο αδίστακτο τρόπο. 

«Δεν είναι ένας τυχαίος που της το έκανε αυτό. Κάτι είχε μεσολαβήσει εκείνο το πρωί. Η Ελευθερία θα αντιδρούσε, θα φώναζε. Δεν θα παραδινόταν εύκολα. Είναι πολύ παράξενα όλα αυτά. Πιστεύω πως δεν πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε ότι η Ελευθερία την ρωτούσε συχνά για το αν θα έπρεπε ή όχι να κάνει διαθήκη.

Μία άλλη φίλη της, την είχε δει δέκα μέρες πριν βρει τραγικό θάνατο σε γνωστό στέκι της περιοχής και μετά να κατευθύνεται προς το σουπερμάρκετ που βρίσκεται πολύ κοντά. Σκέφτηκε πως είχε αφήσει στο αυτοκίνητο της στο υπόγειο γκαράζ, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή. Όπως είπε, όταν οι δύο γυναίκες συναντιόνταν για καφέ, η Ελευθερία έδειχνε προβληματισμένη. Μιλούσε συχνά για την ασθένεια της μητέρα της κι έκλαιγε.

Σύμφωνα με μία άλλη φίλη, το μεγάλο παράπονο της Ελευθερίας, ήταν ότι δεν είχε σύντροφο. Της μιλούσε συχνά για την μεγάλη ανάγκη της να μοιραστεί με κάποιον τη ζωή της. 

«Όταν έμαθα για τη δολοφονία, σκέφτηκα αμέσως μήπως είχε γνωρίσει κάποιον που είχε βλέψεις στα χρήματα της και τελικά τη σκότωσε. Γιατί μια γυναίκα μόνη της, όσο έξυπνη και μορφωμένη κι αν είναι, αν ερωτευθεί μπορεί να την πατήσει», είπε. Ανέφερε ακόμη πως η Ελευθερία της είχε αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο πήγαινε σε ένα γυμναστήριο στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο, μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Μία ακόμα φίλη αναφέρθηκε σε περιστατικά που της συνέβησαν τόσο στη Νέα Μάκρη όσο και στο σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο. Φαίνεται πως το θύμα είχε οικονομικές διαφορές με ένα ζευγάρι ενοικιαστών και έναν ακόμη άνδρα.

Η άγνωστη κόντρα με την οικιακή βοηθό

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος μάρτυρας που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, είπε πως μια ημέρα άκουσε έναν καβγά του θύματος με άγνωστο άνδρα για τα χρήματα που της χρωστούσε.

Ο μάρτυρας που είχε ισχυριστεί πως άκουσε την Ελευθερία να καυγαδίζει έντονα με έναν άντρα στο τηλέφωνο για χρήματα, μίλησε και στην κάμερα του «Τούνελ» από το ίδιο σημείο. Είχε συγκρατήσει το περιστατικό στη μνήμη του γιατί του είχε κάνει εντύπωση η ένταση με την οποία μιλούσε εκείνη την ημέρα το θύμα. Βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το δικό του πόστο, στον φούρνο όπου εργάζεται, γι' αυτό και άκουγε χωρίς να το θέλει, τα όσα διαδραματίστηκαν. Συνήθως ήταν ήρεμη αλλά εκείνη την ημέρα φώναζε και ήταν δύσκολο να μην την παρατηρήσει κάποιος. Είχε μπροστά της έγγραφα και ζητούσε από έναν άντρα να της δώσει τα χρήματα που της χρώσταγε.

Την ίδια ώρα, ο Αλβανός που βρισκόταν για χρόνια στη δούλεψη της, αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα που είχε η Αγραφιώτου με την τελευταία οικιακή βοηθό.  Μάλιστα, είπε πως σκεφτόταν να την απολύσει, αλλά την εμπόδισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», οι νέες μαρτυρίες ενισχύουν την εκδοχή του οικονομικού εγκλήματος, αν και παραμένει και εκείνη του μανιακού δολοφόνου που ερευνούν οι αρχές.

Οι απαντήσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να «φωτίσουν» την υπόθεση, με τις αρχές να ψάχνουν τρίχα-τρίχα τα μαλλιά του θύματος για να εντοπίσουν γενετικό υλικό του δράστη, αφού φέρεται να την άρπαξε από το κεφάλι και την έσυρε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ