Συνέλαβαν τους 3 δράστες της επίθεσης εναντίον του κομμωτή Π. Καλλίτση – Ένας αστυνομικός μεταξύ τους!

Στη σύλληψη τριών ατόμων, για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 29χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ, έναν Ιρακινό και ένα ακόμη άτομο που μπαινόβγαινε στις φυλακές για απάτες και ληστείες.

Οι τρεις δράστες το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, φορώντας κουκούλες, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 42χρονο κομμωτή και τη σύζυγό του, τη στιγμή που αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της οικίας του.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του κομμωτή και της πάλης που ακολούθησε, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον του θύματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα πόδια.
Από την πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διαπιστώθηκε ότι το κίνητρό τους ήταν η ληστεία. Εκτός από τον 29χρονο ειδικό φρουρό, η αστυνομία ταυτοποίησε έναν 42χρονο Έλληνα έγκλειστο των Φυλακών Αγιάς Χανίων, στον οποίο είχε χορηγηθεί 11ήμερη τακτική άδεια και έναν 34χρονο πολίτη Ιράκ.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου οι δύο πρώτοι και στην περιοχή της Ομόνοιας ο τρίτος.

Στην κατοχή του 29χρονου και από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα, έξι φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, τρία διαβατήρια ξένων Αρχών, ένα ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας και δύο κάρτες αλλοδαπών Αρχών, δύο συναλλαγματικές και αντίγραφο πελάτη Τράπεζας, καθώς και πλήθος συσκευών τηλεφώνων και καρτών sim.

Στην κατοχή του 34χρονου και του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές τηλεφώνων και κάρτες sim.

Ο 42χρονος είναι σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης. Το 2010 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής ταχυδρομικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον έναν εκ των υπαλλήλων και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Για τη ληστεία αυτή είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη, ενώ την ημέρα διάπραξης της ληστείας σε βάρος του κομμωτή του είχε χορηγηθεί 9ήμερη τακτική άδεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων εγκληματικών πράξεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ