Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης: Τα 25 χρόνια που έδωσαν στην Ελπίδα, σάρκα και οστά

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία έστειλε η χθεσινή επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ολόκληρη η οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και τα παιδιά που βγήκαν νικητές της ζωής, μίλησαν για τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο. 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου κι ευλογήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, έδωσαν το «παρών», πολιτικοί από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που διαχρονικά έχουν στηρίξει το έργο του Συλλόγου, Πρέσβεις από 32 χώρες, επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και υποστηρικτές του Συλλόγου. 


«Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό», ανέφερε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της. 


Τη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»
και προσωπικά της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη εξήραν στον χαιρετισμό τους ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. 

Την προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην επιστήμη και γενικότερα στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, παρουσίασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ για τη συμβολή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου μίλησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας. 


Παράλληλα, ο καθηγητής Νταβίντ Χαγιάτ, Ογκολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του AVEC (L’ Association pour la Vie Espoir contre le Cancer), Πρόεδρος της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, που ήρθε από το Παρίσι για να μιλήσει αποκλειστικά στην εκδήλωση, παρουσίασε τη διεθνή δράση του Συλλόγου και της Προέδρου του τονίζοντας πως: «Η προσωπική δέσμευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του καρκίνου στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από συνέπεια και είναι άνευ όρων».


Από τη χώρα τους, ειδικά για την εκδήλωση των 25 χρόνων της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ήρθαν επίσης η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Oντέτα Νισάνι, και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη. Το δικό του μήνυμα έστειλε από το βήμα της εκδήλωσης ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς: «Τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ μου έδωσαν μαθήματα ζωής, θάρρους και γενναιότητα ψυχής. Με έκαναν καλύτερο άνθρωπο... Η ΕΛΠΙΔΑ, µας δείχνει τον δρόµο! Ας τον ακολουθήσουµε!».

 

Την «παράσταση» όμως έκλεψαν οι ίδιοι οι νικητές της ζωής. Δύο μητέρες, η Καρτελιά Θεοδώρου και η Αλέκα Κάιτατζη μίλησαν για τη συγκλονιστική μάχη που έδωσαν μαζί με τα παιδιά τους για να νικήσουν τον καρκίνο, ενώ ο εθελοντής Σταμάτης Μανουσάκης συγκίνησε με την αναφορά στο θάρρος των παιδιών που νοσηλεύονται. 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν η Κατερίνα Αθανασιάδου και η Μαρία Καρυδάκη, που στην παιδική τους ηλικία έπασχαν από καρκίνο. Φοιτήτριες σήμερα, οι δύο κοπέλες βγήκαν νικήτριες στον αγώνα τους για ζωή, έχοντας στο πλευρό τους την «ΕΛΠΙΔΑ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ