Η Ουκρανία με την Jamala η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision

Το τραγούδι «1944» και η Jamala με το πολιτικό-δραματικό της μήνυμα για την Κριμαία κέρδισε την πρώτη θέση 

Το Κίεβο εκπροσωπεί φέτος, περίπου δύο χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, η 32χρονη Τζαμάλα, μία τραγουδίστρια που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας. 

Ένα τραγούδι δραματικό, ένα τραγούδι με πολιτικό μήνυμα από την Jamala χάρισε τη νίκη στην Ουκρανία, στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Σε μουσική και στίχους της δικούς της, το κομμάτι «1944» αναφέρεται στα γεγονότα της εποχής στην Κριμαία και στην επαναπροσάρτησή της από τη Ρωσία, το 2014. Η ίδια η Jamala έχει να επισκεφθεί την οικογένειά της στη Ρωσία από το 2014, λόγω των γεγονότων. 

Το τραγούδι ήταν μισό στα αγγλικά και το άλλο μισό στη διάλεκτο της Κριμαίας. Ντυμένη στα μπλε, η νικήτρια βγήκε στη σκηνή στο σκοτάδι και άρχισε να ερμηνεύει, φωτίζοντας τη σκηνή και συγκινώντας με τους στίχους της, ειδικότερα τους συμπατριώτες της, αλλά και όλη την Ευρώπη.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η  Αυστραλίας με την 27χρονη, γεννηθείσα στη Νότια Κορέα, Ντάμι Ιμ, και το τραγούδι "Sound of Silence"

Την τρίτη θέση κατέλαβε το τραγούδι της Ρωσίας, με τον Ρώσος Σεργκέι Λάζαρεφ, δημοφιλής όχι μόνον στη χώρα του, αλλά και σε πολλές άλλες της ανατολικής Ευρώπης, να κερδίζει την προτίμηση του κοινού (όχι όμως και των επιτροπών) με ένα τραγούδι γεμάτο ενέργεια (You Are the Only One) και μια θεαματική εμφάνιση.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ