Top Woman η Ιταλίδα Emma Morano : 116 ετών είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Με ένα πλατύ χαμόγελο και περιστοιχισμένη από συγγενείς και γείτονες, η 116 ετών Emma Moreno από την Ιταλία καλωσόρισε τον νέο της τίτλο ως "ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο" αλλά και αυτόν του τελευταίου ανθρώπου παγκοσμίως με ημερομηνία γέννησης στα 1800.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την υπεραιωνόβια Ιταλίδα, που γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1899, στο σπίτι της στην Verbania, όπου ζει με δυο ανιψιές της και μια γυναίκα που την φροντίζει, για να της επιβεβαιώσουν την είδηση και να μιλήσουν μαζί της.      

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Associated Press, το μυστικό της μακροζωίας της οφείλεται στην ασυνήθιστη διατροφή της: ωμά αυγά καθημερινά, κάτι που τρώει από τότε που ήταν παιδάκι. Μάλιστα σε αυτά προσθέτει και 150 γραμμάρια ωμής μπριζόλας, από τότε που της διέγνωσαν αναιμία.    

"Ο πατέρας μου με πήγε στο γιατρό και όταν με είδε είπε 'Τόσο όμορφο κορίτσι. Αν ερχόσουν δυο μέρες αργότερα δεν θα μπορούσα να σε σώσω'. Μου είπε να τρώω δύο ή τρία αυγά την ημέρα" λέει η Emma Moreno. Ο γιατρός της, Dr. Carlo Bava, θεωρεί πάλι πως η μακροζωία της οφείλεται στα γονίδιά της σε συνδυασμό με την θετική της διάθεση. "Από εντελώς ιατρική και επιστημονική οπτική, μπορεί να θεωρηθεί φαινόμενο" σχολιάζει, σημειώνοντας πως η υγεία της είναι σταθερά καλή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.    

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο πέρασε στην Emma Morano, μετά τον σημερινό θάνατο της προκατόχου της Susannah Mushatt Jones, που πέθανε σε ηλικία 116 ετών σε κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ