Παγκόσμια θλίψη για τον 7χρονο Vinny που μάκραινε 2 χρόνια τα μαλλιά του για να τα χαρίσει σε καρκινοπαθείς - Έχει καρκίνο

Ο επτάχρονος Vinny Desautels από το Ρόουζβιλ της Καλιφόρνια, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια μακραίνοντας τα μαλλιά του για να τα κόψει και να τα δωρίσει για να γίνουν περούκα για καρκινοπαθείς, πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου στο τέταρτο στάδιο.

Η είδηση προκάλεσε παγκόσμια θλίψη για το αγόρι που αποτέλεσε πρότυπο ανιδιοτέλειας για τους συνομηλίκους του ανά τον κόσμο.

Ο πατέρας του δήλωσε στο αμερικανικό FOX πως αν και ανακάλυψαν τον καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, οι γιατροί κάνουν τα πάντα για να θεραπεύσουν τον επτάχρονο.

Το κουβάρι της αρρώστιας άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ο μικρός Vinny άρχισε να παραπονιέται στο σχολείο για πόνο στο γόνατο. Οι γονείς του τον πήγαν για εξετάσεις και ανακάλυψαν ότι είχε όγκο στο δεξί του ισχίο. Οι αμέσως επόμενες εξετάσεις έδειξαν ότι ο όγκος ήταν στο κόκαλο που συνδέει το ισχίο του με τη λεκάνη και τη σπονδυλική του στήλη.

Ταυτόχρονα όμως, ο Vinny έβλεπε να πρήζεται και το δεξί του μάτι. Αρχικά, ο οφθαλμίατρος απέδωσε το πρήξιμο σε αλλεργίες και του χορήγησε την αντίστοιχη θεραπεία, αλλά αντί το πρήξιμο να υποχωρεί με τον καιρό, διογκωνόταν.

Έτσι, οι γονείς του ανησύχησαν ότι μπορεί το πρήξιμο να συνδέεται με τον όγκο στο ισχίο κι ενημέρωσαν τους ογκολόγους. Εκείνοι θορυβήθηκαν και προχώρησαν σε εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους τους. Στο μάτι του 7χρονου αναπτυσσόταν ένας ακόμη όγκος, ο οποίος υπέβοσκε πολύ καιρό. Αν παρατηρήσει κάποιος τις φωτογραφίες του Vinny τον περασμένο Μάρτιο όταν έκοψε τα μαλλιά του, θα δει ότι από τότε το πρήξιμο είναι εμφανές.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι κατά τη μαγνητική, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι εκτός από το μάτι αναπτυσσόταν όγκος και στο δεξί μάγουλο.

Όμως, ο Vinny παρά το τραγικό παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα και το νεαρό της ηλικίας του επιδεικνύει αξιοσημείωτο θάρρος και αισιοδοξία. Ο ίδιος δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι είναι χαρούμενος που βοήθησε άλλους στη μάχη της αρρώστιας που ο ίδιος τώρα αντιμετωπίζει.

«Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μην πρέπει να πηγαίνουν στον γιατρό για να πολεμήσουν τον καρκίνο» δηλώνει.

Οι παππούδες του Vinny η Sue και ο Ron Desautels δημιούργησαν μια σελίδα προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη θεραπεία του.

Στο κείμενο που γράφουν στη σελίδα GoFundMe αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Ο λατρευτός εγγονός μας Vinny Desautels δίνει μια μάχη που κανένα παιδί δεν πρέπει να δώσει, τη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Πρόσφατα χάρισε τα μαλλιά του για να γίνουν περούκα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των 2 ετών που μάκραινε τα μαλλιά του, τον κορόιδευαν (σ.σ. επειδή έμοιαζε με κορίτσι), εκείνος ήταν αποφασισμένος να εκπληρώσει την αποστολή του… να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Έχει πολλές εξετάσεις μπροστά του και είναι ήδη στο νοσοκομείο για πάρα πολύ καιρό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες θα χρειαστεί να κάνει αμέτρητα ραντεβού με γιατρούς, νοσηλείες και χειρουργεία.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε εκτός από τα φυσιολογικά κόστη της καθημερινής ζωής… όπως το ενοίκιο, το φαγητό, το αέριο, τα έξοδα μετακινήσεως κλπ… τα ιατρικά κόστη είναι αστρονομικά.

Αυτή η σελίδα μπορεί να βοηθήσει τους γονείς του Vinny να συγκεντρωθούν στο πώς ο Vinny θα τα πάει καλύτερα και θα πολεμήσει στο να αποδυναμώσει την αρρώστια που ονομάζεται καρκίνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ