O Ερντογάν έγινε μπέργκερ στην Κολονία αλλά...το εστιατόριο έβαλε λουκέτο - Ο ιδιοκτήτης δεχόταν απειλές

Λίγες εβδομάδες μετά τα εγκαίνια ενός γερμανικού εστιατορίου στην Κολονία που σερβίρει το "burger Ερντογάν", ο ιδιοκτήτης του "Urban Burgery" έβαλε λουκέτο...Τυχαίο; 

Όπως ο ίδιος δήλωσε, δέχτηκε σοβαρές απειλές για την ζωή του από τότε ενέταξε στον κατάλογο του εστιατορίου του το burger που φέρει το όνομα του Σουλτάνου του Βοσπόρου. 

   
Ο ιδιοκτήτης του γερμανικού εστιατορίου, Γιοργκ Τίμερμαν, ήθελε να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους δημοσιογράφους που έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα της τουρκικής λογοκρισίας κάνοντας σάτιρα σε επίπεδο... γαστρονομίας. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να προωθήσει το burger με το όνομα του Τούρκου προέδρου. 

Το συγκεκριμένο "πιάτο" είχε μεγάλη ζήτηση και λειτουργούσε διαφημιστικά για το εστιατόριο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. 
 
Όταν όμως ο Τίμερμαν είδε έξω από το παράθυρο του εστιατορίου του τέσσερις μυώδεις άνδρες , μαυροντυμένους και με σκούρα γυαλιά να τον παρακολουθούν επί 20 λεπτά.
  
Τους σωματώδεις άνδρες δεν τους είδε μόνο μία αλλά πολλές φορές. Και όταν δέχτηκε απειλές μέσω Facebook, τότε αποφάσισε να κλείσει προσωρινά το εστιατόριο. 
  

"Η πόρτα είναι κλειδωμένη και η ταμπέλα στην είσοδο γράφει: "Κλειστό μέχρι νεωτέρας". 

Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό των περαστικών που έβλεπαν την ταμπέλα είναι ότι έβαλε "λουκέτο" γιατί πιθανόν δεν πληρούσε τα κριτήρια ύστερα από υγειονομικό έλεγχο. Όμως, ο Τίμερμαν διευκρινίζει πως, αποφάσισε να βάλει "λουκέτο" στο κατάστημά του καθώς , όπως είπε, δεν μπορούσε πλέον να εγγυηθεί για την ασφάλεια του προσωπικού του.
 
Ο ίδιος, πάντως, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι οι εχθροί της δημοκρατίας δεν φιμώνονται... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ