Αυτό είναι αφεντικό: Φέτος πήγε τους 7.000 εργαζόμενους διακοπές στην Ισπανία πέρσι Παρίσι

Κι ενώ εσείς πιθανότατα είστε στο γραφείο σας, αυτήν την στιγμή που μιλάμε ολόκληρο το εργατικό δυναμικό μίας κινεζικής εταιρείας ταχυδρομικών παραγγελιών απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ισπανία!

Και όλα αυτά μάλιστα, με έξοδα του δισεκατομμυριούχου αφεντικού του και ιδιοκτήκη της εταιρείας πωλήσεων Tiens, Li Jinyuan.

Η "θεραπεία" για τους 2.500 εργαζομένους κόστισε 5.500.000 λίρες, με τις οποία ναύλωσε 20 αεροπλάνα και τέσσερα τρένα υψηλής ταχύτητας, καθώς επίσης έκανε και 1.500 κρατήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η οποία περιελάμβανε κι επισκέψεις στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, οι τυχεροί εργαζόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια «αναίμακτη» ταυρομαχία και στη συνέχεια σε μία παράσταση φλαμένγκο, όπως αναφέρει η Guardian.

Και να φανταστείτε ότι αυτές δεν είναι καν οι μεγαλύτερες διακοπές που έχει κανονίσει ο 33ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον Κίνα για το εργατικό δυναμικό του. Πέρυσι έστειλε πάνω από 6.400 εργαζόμενους σε ένα ταξίδι στη Γαλλία, όπου έκανε κρατήσεις σε πάνω από 140 ξενοδοχεία στο Παρίσι και έκλεισε πάνω από 4.700 δωμάτια στις Κάννες και το Μονακό.

Αλλά ακόμη κι αυτό ωχριά μπροστά στις διακοπές με τις οποίες αντάμειψε η εταιρεία Infinitus China τους 12.700 εργαζόμενούς της στην Ταϊλάνδη.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να συμπεράνουμε από τα παραπάνω είναι ότι αυτές οι "μαζικές πληρωμένες διακοπές" είναι η περίτρανη απόδειξη της αυξανόμενης δύναμης της κινεζικής οικονομίας, ακόμα και αν εμφανίζει κατά τ' άλλα σημάδια συρρίκνωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ