Είναι 67 κάνει 10 δουλειές! Πυροσβέστης, φαροφύλακας, βοσκός, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Ο Billy Muir είναι ένα συνταξιούχος που ζει σε ένα απομακρυσμένο σκωτσέζικο νησί, αποτελεί την ψυχή της περιοχής και κάνει ούτε μία, ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικές δουλειές, ανάλογα με το πότε τον χρειάζεται η καθεμιά.
 

Ο 67χρονος εκτελεί χρέη πυροσβέστη, φαροφύλακα, βοσκoύ, επιχειρηματία και ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, μεταξύ των άλλων ρόλων που έχει στο νησί του North Ronaldsay.

Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας του στο νησί, που έχει πληθυσμό μόλις 50 κατοίκους, λέει ότι εξακολουθεί να είναι «πάρα πολύ νέος για να αποσυρθεί» και επιμένει ότι δεν είναι τόσο απασχολημένος όπως ο ίδιος θα μπορούσε να είναι.


Στον κύριο Muir μάλιστα έχει απονεμηθεί και βραβείο το 2009 για όσα κάνει στο νησί του. Δουλεύει ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του νησιού και όταν δεν προσγειώνονται αεροπλάνα, βάζει τη στολή του πυροσβέστη για να αντιμετωπίσει πιθανό περιστατικό.

«Κάθε φορά που ένα αεροπλάνο έρχεται πρέπει να είμαστε εκεί, δεν μπορούν να προσγειωθούν χωρίς εμάς» λέει ο 67χρονος και προσθέτει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τοπικές πυρκαγιές όταν δεν είναι στο αεροδρόμιο και έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι μπορεί να σβήσει τις φλόγες με ασφάλεια.


Ασχολείται επίσης και με την τουριστική βιομηχανία κάνοντας κρατήσεις για ενοικιαζόμενα σπίτια και ενεργεί ως οδηγός ταξί για τους επισκέπτες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο. Επιπλέον εργάζεται ως φαροφύλακας μερικής απασχόλησης τα τελευταία 46 χρόνια ενώ ξεναγεί και τους τουρίστες στην κορυφή του ψηλότερου φάρου.

«Εξακολουθώ να το απολαμβάνω, είναι μια καλή άσκηση για μένα. Ξεναγώ γύρω στα 500 άτομα το χρόνο κατά τη θερινή περίοδο και αυτό με κρατάει σε πολύ καλή φόρμα», λέει ο ίδιος στην Dailymail.

Μεγάλο μέρος του χρόνου του επίσης αφιερώνει και σε ένα κοπάδι πρόβατα που ζουν στην ακτή του νησιού λέγοντας ότι είναι ζώα που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους και το είδος βρίσκεται στο νησί εκατοντάδες χρόνια. Φροντίζει να τρώνε σωστά και να μην βρεθούν σε κίνδυνο.

 

Ο Muir έχει επίσης τη δική του επιχείρηση με οικοδομικά προϊόντα ενώ είναι σύμβουλος σε μια εμπορική εταιρεία που έχει συσταθεί στο νησί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ