Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Πεντανόστιμα μπισκότα με πράσινο τσάι

Νόστιμα μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα, αποκλειστικά και μόνο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά
260 γρ μαύρο αλεύρι
200 γρ. βρώμη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
80 γρ. δαμάσκηνα
50 γρ. χουρμάδες
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κρανμπερι και όποια άλλα αποξηραμένα φρούτα θέλουμε
50 γρ. ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικά)
30 γρ. κακάο
30 ml λάδι
50 γρ. ταχίνι
110 ml χυμό πορτοκάλι και ¼ ξύσμα πορτοκάλι
250 ml πράσινο τσάι (ή του βουνού)
50 γρ. ηλιόσποροι
100 γρ. λευκή και μαύρη κουβερτούρα για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα.
Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και την κουβερτούρα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε λίγο πράσινο τσάι. Βράζουμε νερό σε ένα βραστήρα ή σε ένα κατσαρολάκι. Κρατάμε 250 ml βραστό νερό και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κούπα. Βάζουμε 2 φακελάκια πράσινο τσάι στο νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το τσάι μας. Μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τα αποξηραμένα φρούτα και τη σοκολάτα.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα μεγέθους 40-50 γρ. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην μας κολλήσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Οταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι μαλακά ακόμα και αφράτα.
Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα της αρεσκείας μας.
Βαθμολογήστε τη συνταγή

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ