Συγκινητικό: Βίντεο δείχνει πως πραγματικά βλέπουν τα παιδιά με αυτισμό τον κόσμο γύρο τους

Μπορείς να αντέξεις μέχρι το τέλος σε ένα εμπορικό κέντρο; Είναι το ερώτημα που θέτει ο βρετανικός οργανισμός NAS (National Autistic Society) στο παρακάτω βίντεο που έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα με στόχο να δείξει σε όλους εμάς πώς αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του ένα παιδί με αυτισμό.

Οι άνθρωποι με αυτισμό προσλαμβάνουν τα ερεθίσματα που δέχονται με πολύ μεγαλύτερη ένταση από τους υπόλοιπους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να «μπλοκάρει» το άτομο (και ειδικά ένα παιδί), το οποίο δεν ξέρει πώς να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και συνήθως αντιδρά.

«Δεν είμαι άτακτος – είμαι αυτιστικός» είναι το moto της καμπάνιας που κάνει ο οργανισμός για να βοηθήσει όλους εμάς να κατανοήσουμε τον αυτισμό και να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιδιά.

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί πώς μία απλή βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο στα μάτια και το μυαλό ενός παδιού με αυτισμό έχει άλλες διαστάσεις από αυτές που φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ