H Mαρινέλλα σε μια ανοιξιάτικη υπερπαραγωγή με 100 χορωδούς & την φιλαρμονική της Κέρκυρας - Σε Παλλάς & Θεσσαλονίκη

Η Μαρινέλλα ερμηνεύει τις μεγάλες της επιτυχίες στο Παλλάς & το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέσα στον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα, συμπράττει μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, την «Ομόνοια» Γαστουρίου  Κέρκυρας, πλαισιωμένη από την πολυπληθή χορωδία του νησιού.

 Η αγαπημένη Μαρινέλλα θα μας ταξιδέψει κάνοντας μια μουσική αναδρομή στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της και ερμηνεύοντας τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε!

Προς τιμήν λοιπόν της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, μαζευτήκαμε όλοι οι δημοσιογράφοι στο ''Παλλάς'' εχθές το πρωί, για την προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου. Δεν σας κρύβω ότι αρχικά εντυπωσιάστηκα από το επιβλητικό κτίριο του θεάτρου, που ξεχωρίζει αμέσως στην Βουκουρεστίου.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά οι ευγενέστατες υπεύθυνες μου έδειξαν τις θέσεις των δημοσιογράφων και όλοι μαζί περιμέναμε την Μαρινέλλα.

Τρέιλερ παράστασης στο θέατρο Παλλάς: 

Λίγο μετά τις 13.00, η Μαρινέλλα ξεπρόβαλλε από το βάθος και αμέσως μόλις την είδα από κοντά κατάλαβα γιατί έφτασε εκεί που έφτασε, στο βάθρο των ιστορικών ονομάτων του πενταγράμμου δηλαδή.

Κομψή, όμορφη, ευγενική, χαμογελαστή, μου θύμισε σταρ ''παλαιάς κοπής'' όπως μου τους περιέγραφε η μαμά και η γιαγιά μου.... ''Είναι μερικοί άνθρωποι, Λίλη μου, μου έλεγαν, που λάμπουν από μόνοι τους, σαν να έχουν ένα μικρό αστεράκι από πάνω τους ακριβώς''. Και αυτό κατάλαβα εχθές το πρωί, ότι η Μαρινέλλα έχει όχι αστεράκι, αλλά ολόκληρο προβολέα που την ακολουθεί, όπως και το κοινό της.

Μας μίλησε για το δίωρο υπερθέαμα που θα παρουσιάσει, περιτριγυρισμένη από 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, τη μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης», από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, τον φημισμένο Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό και την φιλαρμονική ορχήστρα. 

 
Τρέιλερ παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 

Ένα μουσικό υπερθέαμα που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί, καθώς στην σκηνή θα συνυπάρξουν περισσότεροι από 100 συντελεστές σε μια παραγωγή που δεν έχει προηγούμενο! 

Λίγα λόγια για τις συναυλίες της Μαρινέλλας:

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς ίχνος δυσαρέσκειας ενώ φανερά ακομπλεξάριστη & καλοσυνάτη έκανε χιούμορ με όλους μας!

Τη Δευτέρα 11 & 18 και την Τρίτη 12 Απριλίου στις 20:30 στο Παλλάς και την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες όλων των εποχών μέσα από τη μεγαλειώδη φωνή της αγαπημένης μας ερμηνεύτριας. Για πρώτη φορά η Μαρινέλλα θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες ενορχηστρωμένες  για μια ορχήστρα 35 πνευστών οργάνων υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη και είμαι σίγουρη ότι οι παραστάσεις της θα αφήσουν εποχή!

«Είναι σημαντικό για εμάς τους καλλιτέχνες, να μπορούμε να παρουσιάζουμε στο κοινό τη δουλειά μας με έναν ανανεωμένο τρόπο. Το να μπορείς να ερμηνεύσεις τα τραγούδια σου με συνοδεία 35 πνευστών οργάνων, μια Φιλαρμονική Ορχήστρα και 60μελή χορωδία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, οπότε, όπως καταλαβαίνετε και για μένα είναι σαν να τα ερμηνεύω για πρώτη φορά.. Τεράστια χαρά!»
 Μαρινέλλα

Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, η Μαρινέλλα δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.... Ας πούμε λοιπόν δυο λόγια ''παραπάνω'' για την Φιλαρμονική της Κέρκυρας.

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου "ΟΜΟΝΟΙΑ"της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, σκοπός της οποίας είναι η διδασκαλία και διάδοση της μουσικής και δραματικής τέχνης, καθώς η μόρφωση των νέων, είναι η τρίτη σε σειρά αρχαιότητας από της φιλαρμονικές της Κέρκυρας, πρώτη από τις φιλαρμονικές της κερκυραϊκής υπαίθρου και μια από τις αρχαιότερες της Ελλάδος.


Από την ημέρα ιδρύσεώς της η Φιλαρμονική Γαστουρίου "ΟΜΟΝΟΙΑ" προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία στα παιδιά του νησιού, κάτι πολύ σημαντικό για τους χαλαιπούς καιρούς που διανύουμε.

Τι είπε η ίδια η Μαρινέλλα για την σύμπραξη της με την Φιλαρμονική Γαστουρίου "ΟΜΟΝΟΙΑ":

Στους ευεργέτες της αναγράφονται επίσης μεγάλα ονόματα της ιστορίας μας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αθηναγόρας.

Σήμερα το μουσικό σώμα αποτελείται από 95 μουσικούς, ενώ στις σχολές της Φιλαρμονικής φοιτούν 40 μαθητές.

Η μπάντα πραγματοποιεί περισσότερες από 35 εμφανίσεις το χρόνο, που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.                                  

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου έχει λάβει μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ν. Φιλαδέλφειας (1995), στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ στο Μπαντ Ισχλ της Αυστρίας (1998), στην Α' Διεθνή Συνάντηση Φιλαρμονικών Κέρκυρας (2002), στο 3ο & 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη (2003) & (2012) αντίστοιχα, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κέρκυρα (2005) και σε πολλές άλλες μεγάλες διοργανώσεις.     
                                              

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με τους παρακάτω ερμηνευτές: Γιάννη Βογιατζή, Μιχάλη Βιολάρη, Κλειώ Δενάρδου, Πόπη Αστεριάδη, Ρένα Κουμιώτη, Καίτη Χωματά, Αναστασία Μουτσάτσου, Κώστα Μακεδόνα, Μανόλη Μητσιά, Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πένυ Ξενάκη, Σπύρο Κλείσσα, Πασχάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη,  Νατάσσα Θεοδωρίδου, Μάριο Φραγκούλη, Αντώνη Ρέμο, Δήμητρα Γαλάνη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Επίσης, έχει συμπράξει με τους μουσικοσυνθέτες: Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Διονύση Σαββόπουλο οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί και επίτιμοι αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής.

Έχει εμφανισθεί στην Καλαμάτα, Αθήνα, Λεχαινά, Κόνιτσα, Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο σε Αυστρία και Ιταλία ενώ είναι η μοναδική φιλαρμονική της Ελλάδος που έχει εμφανιστεί σε θέατρο στο Broadway και συγκεκριμένα στο town hall της Νέας Υόρκης.

Η σύμπραξη της Μαρινέλλας με την  Φιλαρμονική Γαστουρίου "ΟΜΟΝΟΙΑ"της ΚΕΡΚΥΡΑΣ είναι από τα μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε γιατί πιστέψτε με ότι μερικές φορές ''Κι ύστερα, κι ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα.....''

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης                       
Οργάνωση-σχεδιασμός: Δημήτρης Μαργιολάς -Νίκος Δημητρόπουλος     
Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά
Ενορχήστρωση: Νικόλας Αναδολής
Παραγωγή: ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - CRICOS

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ:
Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ

Προπώληση: TICKET365.gr  
Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων 211 1000 365      
& στα εκδοτήρια- ταμεία του Θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5,     ώρες 9πμ-9μμ) 

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ

Προπώληση: www.tch.gr
Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων 2310 895.938/9
& στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην Πλατεία Αριστοτέλους

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ