Βίντεο & φωτό: 1000 σέρφερς στα παγωμένα νερά της Αρκτικής - Μόνο για γερές καρδιές

Χιλιάδες σέρφερς φτάνουν κάθε χρόνο βόρεια της Νορβηγίας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου οι καιρικές συνθήκες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.

Σε ένα τοπίο από τα πλέον όμορφα της Σκανδιναβίας, στο Unstad στα νησιά Lofoten, τα νερά δεν παγώνουν.

Το χειμώνα οι χιονοσκεπείς βουνοκορφές στον ορίζοντα συμπληρώνουν το απίστευτο σκηνικό και τα χρώματα αντανακλώνται στα φιόρδ. Εκεί οι φανατικοί του σέρφινγκ φορούν την κατάλληλη «στολή» τους και βουτούν.

«Είναι μια εμπειρία να είσαι στην Αρκτική και να κάνεις σέρφινγκ, κάτι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Εδώ το σέρφινγκ θυμίζει περισσότεροι αποστολή, με το κρύο δεν μπορείς έτσι απλά να πας στη θάλασσα και να βουτήξεις, πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος», εξηγεί ο Tommy Olsen, ιδιοκτήτης της Arctic Unstad Surf.

Ο ασυνήθιστος τουριστικός προορισμός προσελκύει όχι μόνο Σκανδιναβούς αλλά και λάτρεις του σέρφινγκ, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από όλο τον κόσμο. 

Αν οι σέρφερ σε άλλα σημεία του πλανήτη προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να συναντήσουν καρχαρίες την ώρα του σέρφινγκ, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι πιθανές συναντήσεις περιλαμβάνουν φώκιες και όρκες- και ίσως και το Βόρειο Σέλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ