Άρχισαν τα... όργανα: Αρνείται η Πολωνία να δεχτεί πρόσφυγες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες

Ξεκίνησαν να γίνονται ορατές οι συνέπειες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη βελγική πρωτεύουσα, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι αρνείται να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο έδαφός της, όπως προβλέπεται στη συμφωνία ανακατανομής που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία.

Η ανακοίνωση έγινε από την πρωθυπουργό Μπεάτα Σίντλο.

«Μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πούμε ότι είμαστε σύμφωνοι να δεχτούμε οποιαδήποτε ομάδα μεταναστών», δήλωσε η Σίντλο στο ιδιωτικό κανάλι Superstacja.

 

Ως σήμερα, η Πολωνία είχε δεσμευθεί να φιλοξενήσει 7.000 πρόσφυγες, όπως είχε υπογράψει η προηγούμενη πρωθυπουργός Εύα Κόπατς. Πηγή Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
CNBC: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δυσχεραίνουν τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα

Οι φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δυσχεραίνουν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες εμφανίζονται απρόθυμες να δεχθούν την άφιξη προσφύγων σε περιοχές τους.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε τηλεφωνική επαφή με τον γενικό γραμματέα του NATO, Jens Stoltenberg, για να διαμαρτυρηθεί για τα ιδιαίτερα φτωχά αποτελέσματα της επιχείρησής του στο Αιγαίο Πέλαγος για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Κατά την άποψη του CNBC, ο κόσμος στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ανησυχεί, ότι ακραίοι τζιχαντιστές ενδέχεται να περιλαμβάνονται στις τάξεις των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, άποψη που έχει απορρίψει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο δεν παρέλειψε να επισημάνει τις περισσότερο έντονες εκ των αντιδράσεων στην Ελλάδα, απέναντι στις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, κάνοντας αναφορά στις απόψεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι καθώς οι παραδόσεις και η θρησκεία τους είναι ασύμβατες με τον ελληνικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ