Κληρώνει σήμερα: Ποιες είναι οι 8άδες σε Champions League και Europa League

Η αρχή θα γίνει στη μία το μεσημέρι με την κλήρωση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και μια ώρα αργότερα, δηλαδή, στις 2, θα γίνει η κλήρωση του Γιουρόπα. 

Οι ομάδες της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ 

Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Βόλφσμπουργκ. 

 

Οι ομάδες της κλήρωσης του Γιουρόπα Λιγκ: 

Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Λίβερπουλ, Ντορτμουντ, Σπάρτα Πράγας, Σαχτάρ, Μπράγκα, Σεβίλλη, 

Και οι δύο κληρώσεις είναι ανοικτές προς κάθε αποτέλεσμα. Δηλαδή, μπορούν ομάδες από την ίδια χώρα να τεθούν αντιμέτωπες. 

Τι θέλει ο Ολυμπιακός 

Tο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός των θέσεων που στέλνουν δεδομένα τον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League, έχει στρέψει το ενδιαφέρον των Πειραιωτών στο τι κάνουν οι άλλες ομάδες και τι χρειάζεται να συμβεί για να πάρει το "εισιτήριο" για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χωρίς να χρειάζεται να περάσει την διαδικασία δυο προκριματικών.

 

Η 13η θέση που κατέκτησε πέρυσι η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, εφαρμόζεται τη σεζόν 2016-17. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, ξεκινά τη διαδρομή του από τον 3ο προκριματικό γύρο, τον οποίο αν περάσει, συμμετέχει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Εκτός από μια περίπτωση και αυτή είναι αν ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του Europa League προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016-17 μέσω των πρωταθλημάτων τους.

 

Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Πειραιά θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους. Επομένως, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τόσο το Champions League όσο και το Europa League να καταλήξουν σε ομάδες που θα βρεθούν στα ψηλότερα πατώματα των πρωταθλημάτων τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ