Φωτό: Ο Πρίγκιπας Κάρολος & η Καμήλα με τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Ελληνίδα σύζυγο του Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

Tον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας υποδέχθηκαν οι Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο Πρίγκιπας Peter, η Alison Andrews και ο David Andrews για τσάι στο Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Βασιλική Οικογένεια συναντήθηκαν στο Μπλε Σαλόνι των Ανακτόρων, όπου μετά συνέχισαν τη συζήτησή τους σε οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και τον Πρίγκιπα Κάρολο, οι πρόγονοι των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις κατά τον τελευταίο αιώνα επισκέφθηκαν το Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος έδωσε στον Πρίγκιπα Κάρολο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Αγγλίας, και τα καλύτερα κρασιά από τους Βασιλικούς αμπελώνες στο Oplenac. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ετοίμασε ένα χειροποίητο σέρβικο σάλι και μία τσάντα για τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε μια σύντομη περιοδεία στο Βασιλικό και το Λευκό Παλάτι, όπου είχε την ευκαιρία να δει  την έκθεση "Δύο Βασιλικές Οικογένειες - Ιστορικοί Δεσμοί" για τις σχέσεις μεταξύ της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και της Σερβικής Βασιλικής Οικογένειας.

Στο παρελθόν, αναφέρει το δελτίο τύπου του Παλατιού  μετά από αίτημα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας ο Πρίγκιπας Κάρολος έδωσε στο «Ίδρυμα Πριγκίπισσα Αικατερίνη» ένα αυτόκλειστο αποστειρωτή για την Γυναικολογική Κλινική που βρίσκεται μέσα στο Κλινικό Κέντρο της Σερβίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους το Γραφείο Τύπου από το Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι. Αυτή η σημαντική δωρεά παραδόθηκε από τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη, με την παρουσία του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σερβία.

Η Βασιλική Οικογένεια Karadjordjevic έχει πολλαπλούς οικογενειακούς δεσμούς με τον Βρετανικό Βασιλικό Οίκο των Windsors. Αυτοί οι οικογενειακοί δεσμοί είναι από την πλευρά των Windsors, την οικογένεια της Βασίλισσας Ελισάβετ II και από την πλευρά του συζύγου της, Πρίγκιπα Φίλιππου. Η συγγένεια μεταξύ της Σέρβικης και της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας ξεκίνησε με το γάμο του Βασιλιά Αλέξανδρου Α' και της Πριγκίπισσας της Ρουμανίας Μαρίας μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Η μελλοντική Βασίλισσα Μαρία ήταν η μεγάλη εγγονή της Βασίλισσας Βικτωρίας. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας  είναι επίσης συνδεδεμένος με το σύζυγό της Βασίλισσας, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, μέσω της μητέρας του, Βασίλισσας Αλεξάνδρας, που ήταν η κόρη του Έλληνα Βασιλιά Αλέξανδρου, θείου του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ