Vintage pics: Όταν στις 15/3/1964 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε τον Ρίτσαρντ Μπάρτον - Ο γάμος του αιώνα;

Όταν μιλάμε για πραγματική και παθιασμένη αγάπη, δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφερθούμε σε ένα από τα πιο θρυλικά ζευγάρια στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 Αναφερόμαστε φυσικά στην Elizabeth Taylor και τον Richard Βurton οι οποίοι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, παντρεύτηκαν, χώρισαν, ξαναπαντρεύτηκαν και τελικά... ξαναχώρισαν!

Όταν η Λιζ Τέυλορ, σε ηλικία 29 ετών διανύοντας ήδη τον τέταρτο  γάμο της με τον Eddie Fisher, συνάντησε στη Ρώμη, τον γοητευτικό  Richard Burton, 37 ετών και επίσης παντρεμένο εκείνη την εποχή, παράλληλα με τα γυρίσματα του επικού δράματος υπερπαραγωγή ''Κλεοπάτρα'', ξεκίνησε και μία ιστορία απαγορευμένου έρωτα και αβυσσαλέου πάθους. Μια ιστορία που έμελλε να σημαδέψει ισόβια τους δύο πρωταγωνιστές και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του αδηφάγου κοινού. Αναρίθμητα εξώφυλλα, σκανδαλώδη δημοσιεύματα και  φωτογραφίες paparazzi κατέκλυσαν το διεθνή τύπο για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες...

Στην πραγματικότητα η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού δεν έλαβε χώρα στα στούντιο Cineccita. Αλλά μερικά χρόνια νωρίτερα σε ένα πάρτυ, ο Burton   επιβεβαιώνοντας τη φήμη του σκληρού γυναικά και μη μένοντας ασυγκίνητος από τη σαγηνευτική Taylor, αρχίζει να τη φλερτάρει επίμονα , η ίδια δυσανασχετεί και τον απορρίπτει.'' She would not be another notch on his belt” (δε θα γινόταν άλλη μια τρύπα στη ζώνη του)

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα πρώτα κοινά τους γυρίσματα ο Βurton, ο Ουαλός γιος ανθρακωρύχου, γνωστός για τις καταβολές στα γράμματα και τη λογοτεχνία και όντας μόνιμα σε κατάσταση hang over, συνεχίζει να φλερτάρει, χωρίς αντίκρυσμα, τη μεγάλη σταρ. ''Has anyone ever told you that you are a very pretty girl?''.

 Γρήγορα όμως το σκηνικό θα αλλάξει οριστικά με τους Taylor και Burton να έχουν παραδοθεί ανηλεώς σ' ένα ακατανίκητο πάθος. Συνεργεία, σκηνοθέτες και παραγωγοί γίνονται έκπληκτοι μάρτυρες του καυτού ειδυλλίου και τίποτα πια δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα τους... Τι κι αν οι κλακέτες σηματοδοτούν το τέλος των σκηνών ανάμεσα σε Κλεοπάτρα και Αντώνιο, το έργο Liz Taylor και Richard Burton έχει μόλις αρχίσει και θα γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα φιλμ, μέχρι να πέσουν οι τίτλοι του τέλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ