Ανοιξιάτικη Κρήτη: 5 τρόποι να την ανακαλύψετε

Υπάρχουν προορισμοί που, στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, είναι «καλοκαιρινοί» ή «χειμωνιάτικοι» ή «ανοιξιάτικοι».

 Και είναι μερικές φορές συναρπαστική η εμπειρία του να σπας αυτά τα καλούπια, και να ταξιδεύεις σε χειμερινούς προορισμούς το καλοκαίρι και το ανάποδο.

 

Η Κρήτη είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις –κι η εμπειρία γίνεται ακόμα συναρπαστικότερη, αν σκεφτεί κανείς ότι η άνοιξή της είναι σχεδόν καλοκαίρι, οι μέρες της ηλιόλουστες, οι πόλεις της το τέλειο city break και η ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορίες σε λουλουδιασμένα τοπία.

 

Τα Χανιά και το ενετικό τους λιμάνι

Πλακόστρωτα σοκάκια, βενετσιάνικα αρχοντικά, παστέλ χρώματα που εναλλάσσονται μεταξύ τους, μαγικά ηλιοβασιλέματα πίσω από τον φάρο-σύμβολο της πόλης. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Τα Χανιά, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, συνδυάζουν ρομαντζάδα με sightseeing, ξενύχτια σε hip μπαράκια, συγκλονιστική κρητική κουζίνα σερβιρισμένη σε ηλιόλουστες αυλές και ολοήμερες βόλτες σε ατμοσφαιρικές γειτονιές γεμάτες Ιστορία. Όχι πως και το καλοκαίρι δεν τους ταιριάζει γάντι, αλλά η άνοιξη είναι τέλεια εποχή για να τα εξερευνήσετε στο μεγαλείο τους, χωρίς την κοσμοσυρροή του Αυγούστου και με τον ενθουσιασμό που δημιουργούν τα πρώτα μεσημέρια με ρακές και μεζεδάκια στον ήλιο. 

Το Ρέθυμνο και η παλιά του πόλη


Άλλη μια υπέροχη παλιά πόλη, πιο low profile αλλά εξίσου ατμοσφαιρική και πολύχρωμη, επίσης σεταρισμένη με το δικό της ενετικό λιμάνι, κι ένα κάστρο του 1575 βγαλμένο από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί το Ρέθυμνο να φημίζεται κατά βάση για τις παραλίες του, αποτελεί όμως κι ένα ωραιότατο city break αφ’ εαυτού. Αφού σας χορτάσει βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα σας χορτάσει και γεύσεις αυθεντικής κρητικής κουζίνας, θα σας κοιμίσει σε αναστηλωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά και θα σας κακομάθει με ξενύχτια ποτισμένα σε κρητική ρακή. Καθόλου άσχημα, δηλαδή.

 

Δείτε όλη την συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ