Παρουσιάστρια του BBC υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή & κάνει τον γύρο του κόσμου - Έχασε μητέρα & αδελφή απο καρκίνο

Η 28χρονη Claira Hermet, ραδιοφωνική παραγωγός και τηλεπαρουσιάστρια του BBC, παράτησε τη δουλειά της και ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν ταξιδεύοντας σε όλο κόσμο, αφού πρώτα υπεβλήθη σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για να αποφύγει τον καρκίνο που σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή της σε ηλικία 42 και 31 ετών αντίστοιχα.

Η νεαρή αποφάσισε να υποβληθεί σε αυτή τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση, τον Ιανουάριο του 2015, όταν έμαθε ότι έφερε το θανατηφόρο γονίδιο του καρκίνου.


Πριν, έκανε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στα στήθη της...


Στη συνέχεια, δεν επέστρεψε στην κανονική της ζωή, αλλά αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει όλο τον κόσμο. 


Πούλησε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά της στο eBay, έφτιαξε ένα σακίδιο με τα απαραίτητα και ξεκίνησε την περιπλάνησή της.


Παράλληλα, δημιούργησε ένα μπλογκ μέσα από το οποίο ζητά από τον απλό κόσμο, να ψηφίζει και να αποφασίζει ποιες χώρες και ποιες πόλεις θα επισκεφτεί στη συνέχεια του ταξιδιού της.

Η ίδια λέει για την απόφασή της να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει τον κόσμο:

«Όταν πέθανε η αδελφή μου έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου να βρω έναν τρόπο για να είμαι ευτυχισμένη. Δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή τους, αλλά έχω τη δική μου ζωή και θέλω κάθε λεπτό της να αξίζει, τόσο για εκείνες όσο και για μένα».

«Μετά την επέμβαση άρχισα να νιώθω την επιθυμία να ταξιδέψω, γι 'αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι. Εξάλλου, δεν είχα τίποτα να χάσω και πολλά να κερδίσω.»


Σε ένα πρόσφατο ποστ της γράφει:

«Νιώθω πραγματικά ευλογημένη. Είμαι τόσο ευγνώμων για το περιπετειώδες πνεύμα μου. Είμαι τόσο ευγνώμων που, παρά τους φόβους μου, ακολουθώ την καρδιά μου. Ακόμα και όταν αυτό που θέλει μοιάζει αδύνατο ή τρελό, εγώ βρίσκω έναν τρόπο να το καταφέρω.

Με την αδερφή της

Η ζωή μας είναι οι πράξεις μας και ο τρόπος που την ζούμε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η δική μου είναι... επική».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ