Made in Greece o Θεσσαλονικιός μάγος των εφέ που κέρδισε... το Game of Thrones

Ο... Ελληνας του Game of Thrones μίλησε με το «Εθνος της Κυριακής» για το ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη, τις σπουδές στην Αμερική, ακόμα και την πρόσληψή του στη δημοφιλή τηλεοπτική υπερπαραγωγή, η τηλεφωνική συνομιλία με τους συντελεστές της οποίας πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στο Λος Αντζελες.
 

Την αγάπη για το σινεμά την «κληρονόμησε» από τους γονείς του, οι οποίοι, όταν ο Μιχάλης ήταν ακόμα παιδί, είχαν αγοράσει ένα home cinema για να βλέπουν ταινίες με ατμόσφαιρα... κινηματογράφου. «Ετριζαν οι καναπέδες όταν έμπαιναν τα μπάσα», θυμάται χαρακτηριστικά ο 24χρονος σκηνοθέτης.

Το θέατρο ήταν μία από τις αδυναμίες του. Ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του από μικρός, ενώ στα 19 του χρόνια έκανε το πρώτο του επαγγελματικό βήμα με την ομάδα Ούγκα Κλάρα στη Θεσσαλονίκη και υπό την εποπτεία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Σακατζή.


Λίγα χρόνια πριν, ως μαθητής λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια, ακολουθούσε το διεθνώς προσανατολισμένο αγγλόφωνο πρόγραμμα, με το θέατρο να είναι ένα από τα βασικά του μαθήματα. Εκεί άρχισε να ασχολείται πιο «ζεστά» με τη σκηνοθεσία, η οποία και έγινε το αντικείμενο των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Hampshire των ΗΠΑ, όπου φοίτησε για 4 χρόνια με πλήρη υποτροφία.

 

Την ίδια ώρα, παρακολουθούσε μαθήματα στα πανεπιστήμια Αμχερστ και Σμιθ, τα οποία συνεργάζονταν με τη δικιά του σχολή, φέρνοντάς τον σε επαφή για πρώτη φορά με τη μαγεία της αφήγησης μιας ιστορίας μέσα από την κάμερα. Εκεί συνειδητοποίησε πως αγαπούσε τον εμπορικό κινηματογράφο: «Στο Game of Thrones -μια τόσο ακριβή παραγωγή- παρατηρείς πως κάθε ποσό που ξοδεύεται, από τα κοστούμια μέχρι τα σκηνικά, φτάνει τελικά στον θεατή. Αν αρχίσεις να κόβεις από δω κι από κει, αφαιρείς από την αξία του αποτελέσματος». Μέχρι να τελειώσει το πανεπιστήμιο, ο Μιχάλης είχε σκηνοθετήσει δύο ταινίες μεγάλου μήκους («Τα Χρόνια Της Νιότης, «The Games We Play»).


Οι πρώτες επαφές

Ενώ κινηματογραφούσε τη δεύτερη ταινία, που ήταν και η πτυχιακή του, ήρθε σε επαφή με μια παραγωγό, η οποία εκτίμησε το έργο του και συνεργάστηκε μαζί του. Οταν τελείωσε το πανεπιστήμιο, της ζήτησε να τον βοηθήσει, εξηγώντας πως η σχολή του δεν είχε πολλές επαφές με τον mainstream χώρο. Του πρότεινε να τον φέρει σε επαφή με δύο ανθρώπους που ασχολούνταν με τα οπτικά εφέ στο Game of Thrones και στην ταινία Interstellar, αντίστοιχα.

Αν και μίλησε μαζί τους, τελικά αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση εργασίας.
Λίγο καιρό αργότερα, και ενώ ήταν καθ' οδόν προς το Λος Αντζελες, βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στον υπεύθυνο των Game of Thrones, ζητώντας του να τον συστήσει κάπου για δουλειά. Η απάντηση ήταν αναπάντεχη: «Ψάχνουμε κάποιον για να δουλέψει μαζί μας στην 5η σεζόν. Εχεις όμως περισσότερα προσόντα από τη δουλειά που σου προσφέρουμε».

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ