ΥΠΕΞ για την επιστολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ: Απερρίφθη στο σύνολό της από όλους - Τι καταγγέλλει

Προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής αποκάλυπτε πως η Τουρκία έθεσε στο ΝΑΤΟ κείμενο 17 σημείων, αμφισβητώντας το status quo στο Αιγαίο.

«Το κείμενο των 17 σημείων που κατέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο NATO, Ethem Buyukisik, στις 15/02/2016, που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ουδέποτε έγινε αντικείμενο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, διότι απερρίφθη, στο σύνολό του, από την ελληνική αντιπροσωπεία και τους λοιπούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ» αναφέρει ρητά, το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, διερωτάται «για τις πηγές, τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η διαρροή τέτοιων εγγράφων στον Τύπο από κύκλους που φιλοδοξούν να δράσουν υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, την στιγμή, μάλιστα, που έχουν κερδηθεί σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης».

Διαβάστε επίσης: Τουρκική πρόκληση: Με απόρρητη επιστολή προς το ΝΑΤΟ η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ