Λαλάρια ή Καβουρότρυπες, Πόρτο Κατσίκι ή Φαλάσαρνα; Διαλέξτε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας! (φωτό)

Ελιά, Μύκονος Η παραλία της Ελιάς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και είναι από τις πιο ήσυχες. Με καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο και ομπρέλες, μας καλεί να την εξερευνήσουμε!

Ελιά, Μύκονος

                   

Η παραλία της Ελιάς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και είναι από τις πιο ήσυχες. Με καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο και ομπρέλες, μας καλεί να την εξερευνήσουμε! travelplanet24.com


Χρυσή Ακτή, Πάρος

Πεντακάθαρα, ρηχά, γαλανά νερά και κατάξανθη μεγάλη αμμουδιά! Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι; Πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και λοιπά.

xrisi-akti-paros-greece

Σεϋχέλλες, Ικαρία

Η παραλία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τον Άγιο Κήρυκο, σε έναν μικρό κόλπο. Μπορείς να φτάσεις μόνο μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινάει στον κεντρικό δρόμο και κατεβαίνει ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού. Σ’ αυτή την παραλία θα βρεις μια μικρή σπηλιά και μέσα στην θάλασσα θα βρεις αμέτρητες υποβρύχιες σπηλιές ανάμεσα στα πεντακάθαρα νερά της.

seixelles_ikaria-greece

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Είμαι από την Θεσσαλονίκη και το “σαν την Χαλκιδική δεν έχει” είναι το σύνθημα μας. Οι Καβουρότρυπες βρίσκονται στη Σιθωνία, είναι μια από τις πολύβουες παραλίες της περιοχής αλλά και πάλι θα την προτιμήσεις γιατί έχεις αγαπήσει τα τιρκουάζ χρώματα της θάλασσας και την υπέροχη άμμο της.

kavourotripes-chalkidiki-greece

Λαλάρια, Σκιάθος

Βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού κάτι που την κάνει ακατάλληλη όταν φυσάει βοριάς. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να την επισκεφθείς από την στεριά και φυσικά δεν είναι οργανωμένη. Θα εντυπωσιαστείς και θα αγαπήσεις τα κατάλευκα, στρογγυλά βότσαλά της που έχουν δημιουργηθεί από τα κύματα και τα λευκά βράχια της περιοχής.

lalaria-beach-skiathos-greece

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι είναι η διασημότερη παραλία της Λευκάδας. Θεωρείται δικαίως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις πιο ξεχωριστές της Ευρώπης. Οι φωτογραφίες της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Εδώ, είχαμε ένα τρομερό κοινό σημείο κάποιοι από εμάς. Την ταραχή όταν βλέπεις το τοπίο.  Το μόνο μειονέκτημα τα μεγάλα κύματα με τους ανέμους και η πολυκοσμία. Σχεδόν από τις πρώτες καλοκαιρινές εβδομάδες δεν βρίσκεις ξαπλώστρα. Επίσης να πας νωρίς για να μην προβληματιστείς με το πάρκινγκ και χρειαστεί να περπατήσεις πολύ.

porto_katsiki

Φαλάσαρνα, Κρήτη

Βρίσκεται περίπου 58 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων –στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης- και οφείλει το όνομά της σε μια μυθική νύμφη. Όποιος επισκέπτεται τα Φαλάσαρνα δεν μπορεί να ξεχάσει την αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και την απεραντοσύνη των 3 χιλιομέτρων της παραλίας. Επίσης εδώ θα δεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα από όλη την Κρήτη. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται διασκορπισμένες μερικές μικρές ταβέρνες και κάποιες καντίνες ενώ σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Φαλάσαρνας, σημαντικό λιμάνι της αρχαίας Πολυρρήνιας. Κάθε πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα beach parties της Ελλάδας.

falasarna-crete-greece

Ναυάγιο – Ζάκυνθος

H πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου αποτελείται από την συνεργασία φύσης και ανθρώπινου λάθους. Το ναυάγιο του πλοίου «Παναγιώτης» που βρίσκεται στην παραλία οφείλεται σε ναυτικό ατυχήμα του 1982 και μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία. Η παραλία έχει αμμοχάλικο με διάφανα νερά. Είναι απρόσιτη από δρόμο και μπορείς να την επισκεφθείς μόνο με καραβάκι.

zakinthos

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ