Good news: O δήμος Καρδίτσας τοποθέτησε σε δυο σημεία ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα

Σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καρδίτσας, ο δήμος της πόλης τοποθέτησε τις πρώτες ειδικές ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Η μία από τις δύο ταΐστρες, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, τοποθετήθηκε στην βόρεια είσοδο του Παυσιλύπου, στο ύψος της γέφυρας και η άλλη στο χώρο πίσω από τη βρύση του Αθλητικού Πάρκου, δύο χώρους που συχνάζουν πολλοί πολίτες, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η τοποθέτηση των ταϊστρών που διαθέτουν και δοχείο για νερό, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου Καρδίτσας, προστίθεται στην ανακοίνωση, να αμβλυνθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, καθώς η έλλειψη τροφής θεωρείται βασική αιτία για την επιθετικότητα που εκδηλώνουν ορισμένα εξ' αυτών. Στο σχεδιασμό του δήμου είναι το προσεχές διάστημα να τοποθετήσει ταΐστρες σε περιμετρικά σημεία της πόλης με στόχο να οδηγήσει εκτός κέντρου τα περισσότερα αδέσποτα ζώα.

Πέρα από τον δήμο και τον Φιλοζωϊκό Όμιλο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στις ταΐστρες μπορούν να αφήνουν φαγητό για τα αδέσποτα και όσοι δημότες επιθυμούν να βοηθήσουν σ' αυτή την προσπάθεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ