Στην Ελλάδα έρχεται το νέο Ranger - Τον Απρίλιο οι πρώτες παραδόσεις για το «θηρίο»

Οι πελάτες της Ford έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο και σε κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Χαράς ευαγγέλια για τους επαγγελματίες και τους αγρότες που αναζητούν ένα νέο pick up, καθώς μετά τα νέα Mitsubishi L200, Nissan Navara NP300 και τα πάντα αξιόπιστα Toyota Hilux και Isuzu D-MAX, στη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές μπαίνει και η ανανεωμένη έκδοση του Ranger.

Το επαγγελματικό όχημα μπορεί ήδη να παραγγελθεί στο δίκτυο της Ford, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Οι πετρελαιοκινητήρες του Ranger προσφέρουν εξοικονόμηση καυσίμου έως 17% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, χάρη στο σύστημα start/stop, τις νέες σχέσεις τελικής μετάδοσης και το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Ο 2.2 TDCi προσφέρεται με 130 και 160 ίππους (μέση κατανάλωση 6,5 lt/100 km και ρύποι 171 g/km για την πιο οικονομική έκδοση), ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο ισχυρός 3.2 TDCi με 200 PS.

Οι πελάτες της Ford έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο και σε κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό). Η κορυφαία έκδοση Wildtrak (με το πορτοκαλί χρώμα στις φωτογραφίες) συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4×4. Το Ranger έχει απόσταση από το έδαφος 23 cm και περνάει από υδάτινο κώλυμα βάθους 80 cm. Οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης (28 και 25 μοιρών, αντίστοιχα) του εξασφαλίζουν διέλευση από δύσκολα σημεία. Το μήκος του Ranger κυμαίνεται από 5,28 έως 5,36 m. (Single Cab ή Double Cab) και το ωφέλιμο φορτίο του φθάνει έως τα 1.260 kg.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 21.850€ για την έκδοση Regular Cab XL 2.2 130 PS 4×2. Το Ranger Double Cab 2.2 160 PS 4×4 κοστίζει 30.090 ευρώ, ενώ το κορυφαίο Wildtrack με τον 3.2 diesel και 4×4 πωλείται προς 36.810 ευρώ.

Κάθε σύγχρονο pick up οφείλει να είναι σκληρό με τα εδάφη στα οποία πατά, ενώ ταυτόχρονα φιλικό και ασφαλές με τους επιβάτες του. Το Ranger εφοδιάζεται με το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC δεύτερης γενιάς, με φωνητική ενεργοποίηση και έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών για εύκολη πλοήγηση στο μενού.

Η λίστα με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τα Lane Keeping Alert, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Traffic Sign Recognition, υποβοήθηση παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, Hill Launch Assist, Hill Descent Control (έλεγχος καθόδου μέσω του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης σε απότομες κλίσεις με σταθερή ταχύτητα), Adaptive Load Control (προσαρμογή του συστήματος Electronic Stability Control στο φορτίο του οχήματος) κ.α.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ