Σε σκηνές στο Σύνταγμα διανυκτέρευσαν οι αγρότες – Νέο συλλαλητήριο σήμερα το πρωί - Κλειστό το Κέντρο

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν σε τίποτα πίσω στις αξιώσεις τους για την πλήρη απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν αγρότες στο Σύνταγμα, μετά το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής και  δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για σήμερα Σάββατο στην πλατεία, όπου επίσης έχει καλέσει σε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Το χθεσινό συλλαλητήριο

Πρόγευση της σημερινής διαδήλωσης ήταν η χθεσινοβραδινή κινητοποίηση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.  

Εκεί μετέβησαν και 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, στα οποία επετράπη η είσοδος στην Αθήνα, μετά από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων

Νέο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα

Κλειστό αναμένεται να είναι και σήμερα από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Αγρότες από την Αττική, την Κορινθία, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναμένεται να συρρεύσουν στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί, οπότε έχει προγραμματιστεί το νέο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες. Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες από την Κρήτη που διάλεξαν χθες το βράδυ να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος που έστησαν ένα πρόχειρο καταυλισμό με αντίσκηνα. 

Δεν κάνουν πίσω

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως μάλιστα ανέφερε χθες το βράδυ στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, "έρχονται δύσκολες ημέρες". Είκοσι τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, τα οποία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αγρότες

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ