Made in Greece o Πάνος Πρεβεδούρος: Υποψήφιος για δήμαρχος της Χονολουλού - Πατρινός απόφοιτος του ΑΠΘ

Απαρχή για τη σταδιοδρομία του Πάνου Πρεβεδούρου, επαγγελματική και πολιτική, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποτέλεσαν οι μεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ. Αφού σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο ΑΠΘ συνέχισε τις σπουδές του, μέχρι σε διδακτορικό επίπεδο στο Ιλινόις.

Το 1990 πήγε στη Χαβάη ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου της Μανόα. Εκτοτε δεν ξαναέφευγε από εκεί. Εγινε τακτικός καθηγητής, διευθυντής μεταπτυχιακών προγραμμάτων και έγινε ειδήμων σε ότι αφορά συγκοινωνιακά θέματα της πολιτείας της Χαβάης. 

 

Ως μηχανικός συγκοινωνιολόγος ο Πρεβεδούρος βοήθησε όχι μόνο το υπουργείο Μεταφορών της Χαβάης αλλά και στην κατασκευή της Αττικής Οδού! 

O 55χρονος Πατρινός έχει θέσει υποψηφιότητα δύο φορές και για δήμαρχος στη Χονολουλού χωρίς όμως επιτυχία. Το 2008 έλαβε 17,2% ενώ το 2010 ήρθε τρίτος κερδίζοντας το 18,5% των ψήφων. Και αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος κατάφερε να κάνει τη... διαφορά αφού δεν είναι λίγα τα τοπικά μέσα που τον κατατάσσουν στις σημαντικότερες προσωπικότητες της Χαβάη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2003 το Hawaii Reporter τον είχε κατατάξει στη λίστα με τα «50 άτομα που πρωταγωνίστησαν στη Χαβάη», το 2008 η Honolulu Star-Bulletin στους «10 ανθρώπους που έκαναν τη διαφορά στη Χαβάη» και το 2009 η Hawaii Reporter στους «7 σούπερ ήρωες της Χαβάης». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ