Το νέο μοντέλο της Jaguar έρχεται και εντυπωσιάζει - Μέχρι 322 χλμ την ώρα η νέα «αγαπημένη» - Φωτό & Βίντεο

Η Jaguar παρουσιάζει την F-Type SVR των 322 χλμ./ώρα, ενώ ανανεώνει το ραντεβού για ντεμπούτο τον Μάρτιο και λανσάρισμα το καλοκαίρι.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που υπήρξε η διαρροή του φυλλαδίου της F-Type SVR και η Jaguar έρχεται να μας αποκαλύψει επίσημα την κορυφαία έκδοση της γκάμας της F-Type. Ωστόσο, οι πληροφορίες που μας δίνει είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς.

Βλέπετε, δημοσιοποιεί τρεις φωτογραφίες και ένα βίντεο, ενώ η βασική είδηση που επιβεβαιώνεται είναι πως η νέα F-Type SVR «είναι ικανή για 322 χλμ./ώρα». Η αγγλική εταιρεία συνεχίζει λέγοντας πως θα είναι «ελαφρύτερη, ταχύτερη και ακόμα πιο ισχυρή», ενώ αναφέρει πως θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, με το εμπορικό της λανσάρισμα να προγραμματίζεται για το προσεχές καλοκαίρι.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι πληροφορίες από επίσημα χείλη. Ανατρέχουμε, λοιπόν σε όσα μάθαμε μέσω της διαρροής, με την προϋπόθεση βέβαια πως τα στοιχεί είναι αληθή. Με βάση αυτά, η νέα F-Type SVR θα έχει τον γνωστό 5λιτρο V8 κινητήρα με τον κομπρέσορα, ο οποίος κατόπιν βελτιώσεων αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm. Μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με το το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 3,7 δλ.

Το ελαφρύτερο της κατασκευής που μαθαίνουμε από τη Jaguar δικαιολογείται από τις προηγούμενες πληροφορίες πως η SVR θα διαθέτει κεραμικά – carbon δισκόφρενα, τα οποία ζυγίζουν 21 κιλά λιγότερο από ότι τα «κανονικά». Όπως αναφέρει το autotriti.gr, από τιτάνιο θα είναι φτιαγμένο το σύστημα εξαγωγής, εξοικονομώντας άλλα 12 κιλά, ενώ 10 ακόμα κιλά φεύγουν από το αμάξι χάρη στις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα πιο τονισμένο πίσω διαχύτη, ένα μεγάλο εμπρός σπόιλερ και μια πίσω πτέρυγα που λέγεται ότι μειώνει την άντωση έως και κατά 80%. Μεγαλύτεροι αεραγωγοί προσφέρουν καλύτερη ψύξη σε κινητήρα και φρένα. Τέλος, το περίφημο προσπέκτους κάνει λόγο και για μια ανοιχτή έκδοση της SVR, η τελική της οποίας θα φτάνει τα 312 χλμ./ώρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ