Vintage Story: Όταν το 1984 ο Μάικλ Τζάκσον άρπαξε φωτιά σε γύρισμα για την Pepsi & έπαθε φοβερά εγκαύματα -Φώτο - Βίντεο

Το γύρο του κόσμου κάνει το σοκαριστικό βίντεο που έρχεται στο φως για πρώτη φορά, και δείχνει τον Μάικλ Τζάκσον(Michel Jackson) να πιάνει φωτιά στην διάρκεια του διαφημιστικού που έκανε για την Pepsi το 1984.

Το ατύχημα συνέβη κατά την έκτη λήψη, όταν τα πυροτεχνήματα που είχαν προγραμματιστεί να εκραγούν αφού ο "βασιλιάς της ποπ" άρχιζε να κατεβαίνει μια σκάλα, εξερράγησαν νωρίτερα, όσο εκείνος στέκονταν στην κορυφή της, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Η στιγμή που τα μαλλιά του τραγουδιστή παίρνουν φωτιά ενώ αυτός συνεχίζει να χορεύει είναι συγκλονιστική. Οι άνθρωποι στο πλατό πέφτουν πάνω του και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που έχουν τυλίξει το κεφάλι του με πυροσβεστήρες ενώ ο αδερφός του, Ζερμέν Τζάκσον που παίζει δίπλα του κιθάρα έχει μείνει εμβρόντητος .

Όταν ο Μάικλ Τζάκσον σώζεται και μεταφέρεται εκτός σκηνής, διακρίνεται η κορυφή του κεφαλιού που έχει μείνει φαλακρή. Στην συνέχεια τον βλέπουμε πάνω στο φορείο, με δεμένο κεφάλι και το σώμα του τυλιγμένο με μια κουβέρτα, ενώ στο δεξί του χέρι φοράει ακόμη το γάντι του.

Το ατύχημα συνέβη στις 27 Ιανουαρίου μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων θαυμαστών του που συμμετείχαν στο γύρισμα, το οποίο έγινε στο στάδιο "Shrine Auditorium" του Λος Άντζελες.

 

Από εκείνη την ημέρα η ζωή του Τζάκσον άλλαξε για πάντα. Παρότι ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το "Thriller", το πιο πετυχημένο άλμπουμ της καριέρας του, η προσωπική του ζωή σημαδεύτηκε για πάντα.

Τα ισχυρά παυσίπονα που άρχισε να παίρνει για να ανακουφιστεί από τους πόνους των εγκαυμάτων και των πλαστικών επεμβάσεων που ακολούθησαν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, τον οδήγησαν σταδιακά σε εθισμό. Ενώ από εκείνη την εποχή του έμεινε η μανία με την αισθητική χειρουργική που τελικά αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του.

 

Παράλληλα η συμπεριφορά του Τζάκσον άλλαξε. Απομακρύνθηκε από την οικογένεια του και κυρίως από τον πατέρα του, που τον είχε πιέσει να κάνει το διαφημιστικό, ενώ εκείνος ήταν αντίθετος γιατί "είχε ένα κακό προαίσθημα".

Ο Τζάκσον ποτέ δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα χάπια που τελικά τον σκότωσαν σε ηλικία 50 χρονών.

Στην αυτοβιογραφία του, "Μοοnwalk" που κυκλοφόρησε το 1988, αναφέρει ότι το ατύχημα έγινε "από καθαρή βλακεία" κι ότι τα εκρηκτικά μαγνησίου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τοποθετημένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου εκατέρωθεν του κεφαλιού του, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας.    

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ