Αντζελίνα Τζολί : 45,2 εκατ. άνθρωποι ζούσαν το 2012 μακριά από τα σπίτια τους και μάλιστα 7,6 εκατομμύρια μόνο μέσα σε 1 χρόνο (φωτό & βίντεο)

Η γνωστή ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Ατζελίνα Τζολί τόνισε χαρακτηριστικά: “Κάθε 14 δευτερόλεπτα κάποιος διασχίζει τα σύνορα της Συρίας και γίνεται πρόσφυγας. Μέχρι το τέλος του χρόνου ο μισός συριακός πληθυσμός, που αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια, θα ζητά απεγνωσμένα τρόφιμα, καταφύγιο και βοήθεια”

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, όπως έχει καθιερωθεί η 20η Ιουνίου.



Συνολικά περισσότεροι από 45,2 εκατ. άνθρωποι ζούσαν το 2012 μακριά από τις εστίες τους. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Οι συρράξεις και οι διωγμοί εκτόπισαν πέρυσι 7,6 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αυξήθηκε υπέρογκα ιδιαίτερα λόγω της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, γράφει το gr.euronews.com.

“Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να ενωθεί για να βοηθήσει χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Τουρκία, το Ιράκ, που δέχονται πρόσφυγες. Και η διεθνής κοινότητα να αντιληφθεί ότι πρέπει να κάνει τα πάντα για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, πριν είναι πολύ αργά”, επισήμανε ο επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες.



Ο κ. Γκουτιέρες επισκέφθηκε συριακό προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία, όπως και η γνωστή ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Ατζελίνα Τζολί που τόνισε χαρακτηριστικά: “Κάθε 14 δευτερόλεπτα κάποιος διασχίζει τα σύνορα της Συρίας και γίνεται πρόσφυγας. Μέχρι το τέλος του χρόνου ο μισός συριακός πληθυσμός, που αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια, θα ζητά απεγνωσμένα τρόφιμα, καταφύγιο και βοήθεια”



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 2012 καταγράφτηκε η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό εκτοπισμένων μετά το 1994. Μια χρονιά που είχε χαρακτηρισθεί από τη γενοκτονία στη Ρουάντα και τις βαλκανικές συγκρούσεις μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας…



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ