Χάρβαρντ: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας & η ομάδα του κατέληξαν με χειρότερο πακέτο 

Την πρώτη θέση σε λίστα του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015 καταλαμβάνει εκείνη που ακολούθησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, με τελικό αποτέλεσμα το τρίτο μνημόνιο.
 

Στην σχετική περιγραφή, γίνεται αναφορά στον «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, στο δημοψήφισμα και στο τελικό αποτέλεσμα που ήταν «ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη». 

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο εξηγεί πως ο νυν πρωθυπουργός προκειμένου να πετύχει μία συμφέρουσα συμφωνία για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ακολούθησε μία επιθετική πολιτική (στάση) που δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Όντας μη ικανοποιημένος από τη συμφωνία που προτάθηκε στο τραπέζι, εξηγείται, ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Με την επικράτηση του «όχι», η ελληνική οικονομία κατρακύλησε ακόμη περισσότερο, και ο Τσίπρας μαζί με την ομάδα του δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν μία χειρότερη συμφωνία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Το μάθημα;», «ένας συμβιβαστικός (σ.σ. ήπιος, συμφιλιωτικός) τόνος θα σας αποφέρει πολύ περισσότερα από μία αντιπαράθεση (σ.σ. ακροσφαλή διπλωματία), όταν έχεις τολμηρά αιτήματα».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ