Το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας Funky Gourmet υποδέχεται το 2016 με ένα εκπληκτικό βίντεο

Με χαρά υποδεχόμαστε στο Εirinika ξανά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας & ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης...

Το Funky Gourmet καλωσορίζει το 2016 με ένα καταπληκτικό βίντεο...

 

Ας ξαναδούμε τη συζήτηση που είχαμε κάνει με τους δημιουργούς του Funky Gourmet

Γίνεται ένα εστιατόριο να είναι και funky και gourmet; Κι όμως, γίνεται, όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια και σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του 6ου καλύτερου εστιατορίου παγκοσμίως, του Funky Gourmet στον Κεραμεικό, φτάνει να συνδυάζεται ο παιχνιδιάρικος τρόπος, με την ποιότητα και τον δέοντα σεβασμό στη γεύση!

Η κα Χιλιαδάκη, από κοινού με τον έτερο σεφ & ιδιοκτήτη του πετυχημένου εστιατορίου, κ. Νίκο Ρούσσο, έχουν πετύχει κάτι το μοναδικό και δεν έχουν φτάσει τυχαία στην 6η θέση παγκοσμίους, ούτε φυσικά είναι τυχαία τα 2 αστέρια Michelin με τα οποία έχει τιμηθεί το «στολίδι» της οδού Παραμυθίας. Συνδυάζοντας το διαδραστικό με την υψηλή γαστρονομία, προσεγγίζουν τον κόσμο με έναν τρόπο αντισυμβατικό και πρωτοποριακό, ξυπνώντας για τα καλά τις αισθήσεις! Η Ειρήνη Νικολοπούλου και το το eirinika.gr, επικοινώνησαν με την κα Χιλιαδάκη, η οποία μας ανέλυσε το μυστικό της επιτυχίας του Funky Gourmet, μας εξήγησε πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο, αλλά και μας παρουσίασε το Opso, το νέο all-day μαγαζί που άνοιξε στο Λονδίνο με τον κ. Ρούσσο, μυώντας τους Βρετανούς στα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πώς γίνατε σεφ; Ήταν κάτι που είχατε στο μυαλό σας από νεαρή ηλικία;

Πάντα μου άρεσε η μαγειρική από πολύ μικρή ηλικία, αλλά επαγγελματικά ασχολήθηκα το 2002 όπου πήγα στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω μαγειρική τέχνη στη σχολή The Institute of Culinary Education στο Μανχάτταν.

Μιλήστε μας για την επιτυχία του funky gourmet! Πού αποδίδετε τα 2 αστέρια Michelin; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Το Funky Gourmet άνοιξε τον Νοέμβριο του 2009, και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική. Το 2012, μετά από 2 χρόνια μόνο λειτουργίας βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin, ενώ το 2013 έγινε η κάτακτηση της 6ης θέσης παγκοσμίως βάσει του οδηγού Trip Advisor 2013, ενώ παράλληλα το 2014, το εστιατόριο βραβεύτηκε και με 2ο αστέρι Michelin 2014 βάσει του έγκυρου οδηγού. Το μυστικό της επιτυχίας που λένε, δεν είναι και πολύ... μυστικό αλλά τα γνωστά: σκληρή δουλειά, μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στη δουλειά αυτή και γενικά μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση. Το ξαναείπα αυτό;;

 
Πείτε μας για το Opso, το νέο all-day μαγαζί που ανοίγετε στο Λονδίνο.

To OPSO είναι ένα all-day μαγαζί που μόλις ανοίξαμε στο Λονδίνο, του οποίου επιμελούμαστε το μενού. OPSO στα αρχαία Ελληνικά, σημαίνει έδεσμα και το moto μας είναι «Greece inspired, London made». Δηλαδή πιάτα επηρεασμένα από την ελληνική κουζίνα, φτιαγμένα με ένα κοσμοπολίτικο αέρα Λονδίνου.

(Δείτε εδώ την επίσημη σελίδα του: http://www.opso.co.uk/ )

Πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα, με το Funky Gourmet και ποιος είχε την ιδέα;

To Funky Gourmet ξεκίνησε σαν εταιρεία private cheffing από κοινού, όπου οργανώναμε πριβέ γεύματα στα σπίτια. Αυτό είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και σιγά σιγά αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε εστιατόριο.

Πού αλλού έχετε εργαστεί, τόσο εσείς όσο και ο κ. Ρούσσος;

Σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στην Ολλανδία και στο διάσημο El Bulli του Ferran Adria στην Ισπανία.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ