Ιδού πως θα κρατήσουμε το κατοικίδιο μας χαρούμενο όλο το χρόνο

Κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του ανάγκες, οι οποίες αλλάζουν μάλιστα από εποχή σε εποχή. Εμείς οφείλουμε να τις γνωρίζουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτές.

Για να διατηρούμε την διάθεση του αγαπημένου μας ζώου... στα ύψη κάθε εποχή, αυτά είναι που πρέπει να κάνουμε!

Χειμώνας

Φρόντισε το κρεβάτι τους και ο χώρος τους να βρίσκονται σε προστατευμένο μέρος από το κρύο και τη βροχή. Το καλύτερο θα ήταν να έβαζες το μικρό σύντροφό σου μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αποφύγεις κρυώματα του ζώου αλλά και να μην είναι εκτεθειμένο σε άσχημες  καιρικές συνθήκες. Δώστου την τροφή του κανονικά χωρίς υπερβολές. Ίσως πιστεύεις πως δίνοντας του παραπάνω τροφή το “δυναμώνεις” για το κρύο αλλά καλό θα ήταν να μην αλλάζεις τις διατροφικές του συνήθειες. Επίσης, τα Χριστούγεννα, δώσε του ένα σπέσιαλ γεύμα διαφορετικό από τις άλλες φορές και άστο να συμμετέχει στους εορτασμούς. Αυτό το κάτι διαφορετικό θα το χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Άνοιξη

Ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά και η φύση περιμένει το κατοικίδιό σου. Είτε είναι ο κήπος είτε μια βεράντα είτε οι βόλτες έξω, το μικρό ζωάκι ζωηρεύει και είναι έτοιμο για παιχνίδια. Φρόντισε λοιπόν από τώρα για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας του. Πήγαινέ το στον κτηνίατρο, έλεγξε τι εμβόλια χρειάζεται και κάνε του όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ