Ποιος είπε ότι το μιστρί κάνει τους άντρες; ''Ηigh Heels'' λέγεται το νέο ευρωπαικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση γυναικών στον κατασκευαστικό κλάδο!

Η κατασκευαστική βιομηχανία στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης και βασική πηγή απορρόφησης εργατικού δυναμικού.

Η κατασκευαστική βιομηχανία στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης και βασική πηγή απορρόφησης εργατικού δυναμικού.



Στις ευρωπαϊκές χώρες, ο κατασκευαστικός κλάδος είναι κυρίως ανδροκρατούμενος συνεπώς οι επαγγελματικές ευκαιρίες για γυναίκες, για εργασία και εξέλιξη, είναι περιορισμένες, κι αυτό οφείλεται τις περισσότερες φορές στη διάκριση του φύλου καθώς και του δύσκολου εργασιακού περιβάλλοντος εν γένει. 



Λαμβάνοντας υπόψη ότι για την καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών σε ανδροκρατούμενους κλάδους προτείνεται ο «εξοπλισμός» τους με εκπαίδευση και κατάρτιση, το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έργο “High Heels” αναπτύσσει εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γυναικών στον κατασκευαστικό κλάδο, ώστε να τις βοηθήσει να ανταπεξέρχονται ευκολότερα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, να καλύψει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και να συνεισφέρει στην παραμονή και την εξέλιξή τους σε όλες τις εργασιακές βαθμίδες του κλάδου. Επίσης, η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους.

Το έργο “High Heels” έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από φορείς από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Η 1η συνάντηση της κοινοπραξίας του έργου διοργανώθηκε από το συντονιστή του έργου, το Τεχνικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας, στη Σόφια, στις 29 & 30 Μαρτίου 2013.



Περισσότερες πληροφορίες για το «High Heels» θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου www.highheelsproject.eu και από την υπεύθυνη του έργου την κα. Γεωργία Μιχελή – «Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες», (micheli@militos.org).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ