A far l' amore comincia tu: H διεθνής επιτυχία της Ραφαέλα Καρά που σήμερα κλείνει τα 70 αλλά δεν το βάζει κάτω - Δείτε την και ακούστε την!

Στις 18 Ιουνίου του 1943 γεννήθηκε στη Μπολόνια η Raffaella Roberta Pelloni, που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Raffaella Carrà. Η ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών, τόσο στην πατρίδα της, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.



Στις 18 Ιουνίου του 1943 γεννήθηκε στη Μπολόνια η Raffaella Roberta Pelloni, που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Raffaella Carrà.
Η ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών, τόσο στην πατρίδα της, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.



Και ποιός δεν θυμάται τη Ραφαέλα στο θρυλικό "Canzonissima", το μουσικοχορευτικό σόου που μετέδιδε και η ελληνική τηλεόραση, από το οποίο παρέλασαν τα μεγαλύτερα αστέρια του ιταλικού πενταγράμμου.

Με το τραγούδι "A far l'amore comincia tu" κατάφερε να μπει ακόμη και στα βρετανικά charts.

Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur").



H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινία με τίτλο "Το Εξπρές του φον Ράιαν - Von Ryan's Express" το 1965, με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

Από το 1969 την περιμένει ένας μςγάλος θρίαμβος στην τηλεόραση. Το show "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Carrà λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.



Το φθινόπωρο του ίδιου έτους βρίσκεται στο πλευρό του Corrado στο "Canzonissima", σκανδαλίζοντας με την εμφάνισή της, με τον ακαλυπτο ομφαλό της ενόσω τραγουδάει για τους τίτλους της εκπομπής, την επιτυχία "Ma che musica maestro"!
Την επόμενη χρονιά ξανά στο Canzonissima, λανσάρει το περιφημο "tuca" και τραγουδαει το "Chissà se va".



Τη δεκαετία του 70 η φήμη της φτάνει μέχρι την Ισπανία και η επιτυχια των τραγουδιών της κάνει την ισπανική τηλόοραση TVE να της προσφέρει μια δική της εκπομπή, με τίτλο "Η ώρα Raffaella".

​Η Ιταλίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια και παρουσιάστρια επανήλθε στα τηλεοπτικά δρώμενα με τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του σόου ταλέντων “Τhe voice”. Αν και έκλεισε αισίως τα 70, δείχνει σαν να μην πέρασε μια μέρα από πάνω της, από τότε που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες της το 1970.









Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ