Tabletομανία και στην Ελλάδα:130.000 πουλήθηκαν απο πέρσι

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK, περισσότερα από 129.000 tablet PC πωλήθηκαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, με το 45% μάλιστα από αυτά να έχει κόστος μικρότερο από 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK, περισσότερα από 129.000 tablet PC πωλήθηκαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, με το 45% μάλιστα από αυτά να έχει κόστος μικρότερο από 250 ευρώ. Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι, αν πολλοί Ελληνες στρέφονται στα tablet, ένας σημαντικός λόγος είναι πως και στη χώρα μας κυκλοφορούν μοντέλα σε αρκετά ελκυστικές τιμές.



Μοντέλα που ο αριθμός τους ειδικά στην περίπτωση των συσκευών με μέγεθος 7 ίντσες, θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, καθώς πέντε επώνυμες εταιρείες ανακοίνωσαν τη διάθεση των tablet τους στη χώρα μας.
Πέρα από τις διαστάσεις, ένα κοινό χαρακτηριστικό και των πέντε είναι η προσιτή τιμή, που κινείται ανάμεσα στα 150 και τα 270 ευρώ. Και, παρόλο που στην πλειονότητά τους δεν μπορούν να συγκριθούν σε επιδόσεις με τις κατά πολύ ακριβότερες συσκευές, αποτελούν αρκετά ελκυστικές προτάσεις με κριτήριο τη σχέση απόδοσης-τιμής, γράφει το kathimerini..gr.

Ετσι, μαζί με τα μεταφορικά, 232 ευρώ κοστίζει το Kindle Fire HD της Amazon, το οποίο μπορεί κανείς να προπαραγγείλει πλέον από την Ελλάδα. Οπως και στο 8,9 ιντσών μοντέλο, που επίσης εισάγεται πλέον στη χώρα μας, «σήμα κατατεθέν» του 7’’ Kindle Fire HD είναι η πολύ καλή οθόνη του (ανάλυσης 1280 x 800 pixel), τα στερεοφωνικά ηχεία και ο δέκτης Wi-Fi που, σύμφωνα με την εταιρεία, εξασφαλίζει 35% μεγαλύτερη ταχύτητα στο Ιντερνετ από το iPad mini.

Το tablet ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή, «τρέχει» μια τροποποιημένη έκδοση του Android και παρέχει πρόσβαση αποκλειστικά στο online κατάστημα της Amazon. Αν και το κατάστημα είναι «ανοικτό» στη χώρα μας, ωστόσο δεν έχει την ίδια ποικιλία σε εφαρμογές με το Google Play.

Ντεμπούτο στην Ελλάδα θα κάνει στις αρχές Ιουλίου και το Slate 7 της Hewlett-Packard, η πρώτη ταμπλέτα της HP με λειτουργικό Android, η οποία αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από 180 ευρώ, με βάση την κοστολόγησή της σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Το tablet έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, πωλείται με προεγκατεστημένη μια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android (Jelly Bean 4.1) και ενσωματώνει την τεχνολογία Beats Audio για ποιοτικό ήχο.

Επίσης, διαθέτει υποδοχή για κάρτες microSD, επεκτείνοντας έτσι τον εσωτερικό αποθηκευτικό του χώρο των 8 GB. Παράλληλα, χάρις στον διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9 1,6 GHz και τη μνήμη RAM 1 GB, η συσκευή εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις, υπερκαλύπτοντας όχι μόνο τις βασικές ανάγκες του χρήστη, όπως το σερφάρισμα ή την αναπαραγωγή ταινιών, αλλά και τα παιχνίδια. Στις αναπόφευκτες παραχωρήσεις, για να κρατηθεί χαμηλή η τιμή, η βασικότερη είναι η απόδοση της οθόνης.

Το ακριβότερο από τα… φθηνά καινούργια μοντέλα είναι το Fonepad της Asus, το οποίο έχει μόλις κάνει την εμφάνισή του στα πρώτα ελληνικά καταστήματα, κοστίζοντας 270 ευρώ. Σε αντιστάθμισμα, η Android συσκευή έχει υποδοχή για κάρτες SIM ώστε, εκτός από σύνδεση σε δίκτυα 3G, να υποστηρίζει και φωνητικές κλήσεις. Το Fonepad έρχεται με RAM 1 GB και επεξεργαστή Intel Atom Z2420 1,2GHz ο οποίος, αν και δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Nvidia Tegra 3 του Nexus 7, εξασφαλίζει πολύ καλή αυτονομία. Η ταμπλέτα συνοδεύεται από δύο κάμερες, αποθηκευτικό χώρο 16 GB, θύρα για κάρτες microSD και οθόνη τεχνολογίας IPS, με ανάλυση 1.280 x 800 pixel.

Από άποψη τιμής, στον αντίποδα του Fonepad βρίσκεται το Iconia B1-A71 της Acer, αφού πωλείται στα 150 ευρώ. Από το 7’’ μοντέλο της Acer, δεν λείπει το GPS, η υποδοχή microSD ή ο δέκτης Bluetooth. Την ίδια στιγμή, ο διπύρηνος επεξεργαστής MTK 8317T 1,2 GHz, και η μνήμη RAM που δεν ξεπερνά τα 512 ΜΒ, αρκούν για τις βασικές λειτουργίες, αν και βέβαια δεν κάνουν το tablet να διεκδικεί τα πρωτεία σε ταχύτητα.

Αξιοπρεπή εμπειρία χρήσης εξασφαλίζει όμως και το Evo 7 της Alcatel, χωρίς ούτε αυτό να εντυπωσιάζει, αφού είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή ARM Cortex A8 1 GHz και RAM 1 GB. Το Evo 7 διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα από την Cosmote, στα 200 ευρώ, και αναμφισβήτητα το ατού του είναι το συνοδευτικό αξεσουάρ («module») που προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ