Αργεντινή: Η Μαρία βρήκε την εγγονή της μετά από 39 χρόνια - Η όμορφη & μοναδική στιγμή του ξανασμίγματος

Εντόπισε την εγγονή της που είχαν αρπάξει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη χώρα της νοτίου Αμερικής.

Έπειτα από 39 χρόνια ερευνών, μια από τις γυναίκες που είχαν ιδρύσει το κίνημα των "Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου" βρήκε την εγγονή που είχαν αρπάξει οι δικτάτορες της Αργεντινής μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννησή της.

Η Κλάρα Ανάι, που είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 1976, είναι το 120ο από τα "κλεμμένα παιδιά" της δικτατορίας που αναγνωρίζεται όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Ανάι. Από τις εξετάσεις DNA που έγιναν καθορίστηκε "κατά 99,9%" ο γενετικός δεσμός μεταξύ της νεαρής Κλάρας και της Μαρίας Μαριάνι, σύμφωνα με το Ίδρυμα που ίδρυσε η γιαγιά μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του κινήματος των "Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου".

Η υπόθεση ήταν γνωστή σε όλον τον κόσμο χάρη στις ανοιχτές επιστολές που έστελνε η Μαρία Μαριάνι στην εγγονή της. Μια φωτογραφία της Κλάρας όταν ήταν μωρό είχε αναρτηθεί και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς της Κλάρα Ανάι, ο Ντάνιελ Μαριάνι και η Ντιάνα Τερούτζι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Οι "Γιαγιάδες" εδώ και δεκαετίες αναζητούν τα χαμένα εγγόνια τους. Υπολογίζουν ότι περίπου 500 παιδιά αντιφρονούντων, που γεννήθηκαν όταν οι μητέρες τους ήταν στη φυλακή, υιοθετήθηκαν κατόπιν από στελέχη του στρατιωτικού καθεστώτος ή από φίλα προσκείμενους στο καθεστώς. Τον Αύγουστο του 2014, όπως αναφέρει το news247.gr, η ιστορική ηγέτιδα των "Γιαγιάδων", η Εστέλα Καρλότο, ξαναβρήκε τον εγγονό της μετά από 36 χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ