Ταξίδι στο Kitzbuhel: Ένα μαγευτικά διατηρημένο μεσαιωνικό χωριό στην Αυστρία

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά διατηρημένο μεσαιωνικό χωριό, το οποίο γοητεύει τους επισκέπτες με τη μοναδική γραφικότητα του.

Το Kitzbuhel έιναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για σκι στην Αυστρία με ζωντανή ατμόσφαιρα, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ένα εντυπωσιακό δίκτυο θεαματικών διαδρομών σκι.

Περπατήστε στο γραφικό ιστορικό κέντρο του χωριού, όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων, και απολαύστε τον καφέ και το φαγητό σας σε αριστοκρατικά καταστήματα και καφετέριες. Στις βιτρίνες των καταστημάτων του Kitzbuehel ανακαλύψετε πρωτότυπα, χειροποίητα έργα τέχνης και μπουτίκ με κορυφαία brands από όλο τον κόσμο.

Καλαίσθητα καταστήματα, χαριτωμένα εστιατόρια, καζίνο, bars και clubs που σφύζουν από ζωή, δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για συναρπαστικές διακοπές.

Το Kitzbuehel έχει χαρακτηριστεί αθλητική πρωτεύουσα στην καρδιά των Άλεων, αφού εκτός από το ότι προσφέρει 170 χλμ πίστες για σκι, διαθέτει πάρκα χειμερινής διασκέδασης, 120 χλμ cross country σκι διαδρομές, 170 χλμ μονοπάτια για χειμερινή πεζοπορία και παράλληλα φιλοξενεί αγώνες σκι, πόλο στο χιόνι, τρίαθλο και τένις.

Οι πολλές δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες στην πανέμορφη φύση σε συνδυασμό με ένα ιστoρικό κέντρο με chic ατμόσφαιρα αποτελούν τον καταλληλότερο συνδυασμό.

Κάθε χειμώνα, δεκάδες χιλιάδες λάτρεις του σκι συρρέουν στο θέρετρο για να παρακολουθήσουν τον θρυλικό αγώνα σκι Hahnenkamm Downhill, ενώ παράλληλα πόλο έλξης αποτελεί το μεγαλτερο τουρνουά πόλο, που διοργανώνεται σε χιονισμένο γήπεδο.

Από τις 28 Νοεμβρίου και μετά, το Kitzbuehel μεταμορφώνεται και θυμίζει εορταστικό σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικη κάρτα.Σε όλη τη χιονισμένη πόλη, η μυρωδιά από ζεστό κρασί και κέικ με τζίντζερ πλημμυρίζει τον αέρα, όλοι οι δρόμοι γεμίζουν χρωματιστά στολίδια και αμέτρητα λαμπάκια και ανοίγει η Χριστουγεννιάτικη αγορά!

Οι πολυάριθμοι πάγκοι που στήνονται προσφέρουν γαστρονομικές σπεσιαλιτέ, νόστιμα ζεστά ροφήματα, αλλά και μοναδικά δώρα χειροτεχνίας.

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τον ζωολογικό κήπο, όπου θα κάνουν βόλτες με πόνυ, θα στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα φωτογραφηθούν μαζί του!

Κάθε Κυριακή από τος 16:00 έως τις 18:00 διοργανώνεται ένα μοναδικό διαδραστικό event, με αφηγητή τον Reinhard Juen, κατά τη διάρκεια του οποίου μικροί και μεγάλοι θα ακούσουν ιστορίες και θα ανακαλύψουν τα μυστικά για το θρύλο του Kitzbuehel.

Το μεγάλο highlight στο Kitzbuehel λαμβάνει χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι εκπαιδευτές σκι των ομάδων «Red Devils» και «Element3» επιφυλάσσουν ένα φαντασμαγορικό σόου με τολμηρά άλματα πάνω από φωτιές και επίδειξη δεξιοτεχνίας.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης είναι τα θεματικά πυροτεχνήματα από τον παγκοσμίου φήμης επαγγελματία Armin Lukasser, ο οποίος καταφέρνει να δημιουργήσει συναρπαστικές εικόνες, που διεγείρουν έντονα συναισθήματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και πέρσι οι εκδηλώσεις φιλοξένησαν πάνω από 30.000 θεατές. Ώρα έναρξης 17:30.

Προσφέροντας μεγάλη επιλογή δραστηριοτήτων και εκδρομών, ο προορισμός ενδείκνυται και για όσους δεν κάνουν σκι, αφού μπορούν απλά να εξερευνήσουν την περιοχή με τα πόδια ή να κάνουν κοντινές εκδρομές.

Οι όμορφες διαδρομές για χειμερινή πεζοπορία μέσα και γύρω από το Kitzbuehel είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους. Για μεγαλύτερη ευκολία συνιστάται η χρήση αδιάβροχων παπουτσιών, καθώς και μπαστουνιού, που βοηθάει στην ανάβαση χιονισμένων πλαγιών.

Μια ακόμα μοναδική εμπειρία είναι το πατινάζ στον πάγο, στην φυσική λίμνη Schwarzsee. Το παγοδρόμιο που δημιουργείται είναι απόλυτα ασφαλές, αφού ελέγχεται διεξοδικά το πάχος του πάγου και όταν δεν έχει αρκετό πάγος, κλείνει αυτόματα για λόγους ασφαλείας.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Mercedes - Benz Kitzbuehel Sportpark, στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του οποίου θα χαρείτε πατινάζ, συνοδεία εορταστικής μουσικής, με συνθήκες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

Τέλος, μην χάσετε την ειδικά διαμορφωμένη πίστα για έλκηθρο στο Gaisberg. Το 4 θέσιο λίφτ θα σας ανεβάσει στην κορυφή του λόφου και η απολαυστική εμπειρία θα σας εμπνεύσει για πολλές διαδρομές. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε στα φιλικά ορεινά καταφύγια που, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέρουν νόστιμα γεύματα και λιχουδιές για τους επισκέπτες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ