Σε ψυχιατρείο ο άνδρας που απειλούσε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο & Ουίλιαμ για να βασιλέψει ο Χάρι

Ο Μαρκ Κόλμπορν κρίθηκε ένοχος τον Σεπτέμβριο για "προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών". Ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση έκανε τότε λόγο για μια "αλλόκοτη υπόθεση" στην οποία εμπλεκόταν "ένας πολύ ιδιόρρυθμος άνθρωπος"

Ο 37χρονος "εξτρεμιστής" που σχεδίαζε να σκοτώσει τον πρίγκιπα Κάρολο για να γίνει βασιλιάς ο δευτερότοκος γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι επειδή έχει το χάρισμα να είναι... κοκκινομάλης, θα εγκλειστεί επ' αόριστον σε ψυχιατρικό ίδρυμα, με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου.

Ο Κόλμπορν, ένας υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014, όταν ο ετεροθαλής αδελφός του κατήγγειλε ότι εντόπισε διάφορες χημικές ουσίες και ύποπτα έγγραφα στο σπίτι της οικογένειας στο Σαουθάμπτον. "Θέλω μαζικά αντίποινα, μια μαζική τρομοκρατική επίθεση που θα προσελκύσει την προσοχή στα δεινά μας, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των αδελφών μου σε όλον τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να παραστεί στη μεταμόρφωσή μου, από εκπρόσωπο αυτής της ασήμαντης κοινότητας των κοκκινομάλληδων που πάντα την ποδοπατούν, σε τρομοκράτη", είχε γράψει στο ημερολόγιό του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε στο διαδίκτυο οδηγίες για να κατασκευάσει αυτοσχέδιες βόμβες. Είχε αγοράσει χημικές ουσίες, προστατευτικές μάσκες, σύριγγες και γάντια από λατέξ. Στο ημερολόγιό του εξέφραζε επίσης την επιθυμία "να ρίξει μια σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου", του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

"Τον προστατεύουν, αλλά όχι πολύ. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για μια βολή. Να σκοτώσω τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ (σ.σ. τον γιο του Καρόλου και δεύτερο στη σειρά διαδοχής) για να γίνει βασιλιάς ο (κοκκινομάλης) Χάρι. Να σκοτώσω τους τυρράνους", έγραφε, ξεχνώντας ότι ο Ουίλιαμ είχε ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Τζορτζ, που προηγείται του πρίγκιπα Χάρι στη σειρά διαδοχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ