Made in Greece οι 10+ 5 Ελληνικές καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που βράβευσαν Eurobank &  Ελληνική πρωτοβουλία 

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν σήμερα, το Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go, που αποτελεί πρωτοβουλία της Eurobank και του Corallia και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) που ενέκρινε προς το Πρόγραμμα δωρεά ύψους 150.000 δολαρίων. 

Οι δύο φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους προς έναν κοινό σκοπό: την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής startup επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα γενικότερα.
Στο πλαίσιο της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, διοργανώθηκε σήμερα ειδική εκδήλωση, κατά την οποία η Eurobank και η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβράβευσαν και απένειμαν χρηματικά βραβεία σε 10 από τις πλέον καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο κύκλο του Προγράμματος egg και οι οποίες διακρίθηκαν για το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους. Παράλληλα, η Eurobank βράβευσε οικονομικά επιπλέον 5 ομάδες από τον ίδιο κύκλο του Προγράμματος, οι οποίες αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και καλύτερες προοπτικές για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία. Σκοπός των βραβεύσεων αυτών, είναι η στήριξη των νέων αυτών επιχειρηματιών, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες, παρά την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Τα βραβεία απένειμαν ο Δρ. Ραφαήλ Μωυσής, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του egg και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του egg:  Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Eurobank, Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής, Corallia, Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας & Πελατειακών Σχέσεων Ομίλου Eurobank, Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής & Chief Digital Officer Ομίλου Eurobank, Νικόλαος Βογιατζής, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Τεχνολογίας, Corallia, Jorge Sanchez, Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικών, Corallia.
Από την πλευρά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βραβεία απένειμαν οι κ.κ. Jeremy Downward, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο Κος Ιωάννου τόνισε «Η Eurobank και η «Ελληνική Πρωτοβουλία», ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε τα μοναδικά μυαλά αυτής της χώρας να μείνουν στον τόπο τους, να συστήσουν πρότυπες εταιρείες που θα αναδείξουν τη χώρα μας και θα δημιουργήσουν ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές για πολύ περισσότερους. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, όπως αξίζει σ’ αυτά τα λαμπρά μυαλά που έχουμε στο egg»

Από τη μεριά του, ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, κ. Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε: «Έχοντας ως βασική αποστολή τη στήριξη προγραμμάτων που αποσκοπούν στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, η δωρεά που προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία στο Πρόγραμμα egg έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται γύρω από τις ίδιες αξίες και αρχές των δράσεών μας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, καθώς μέσω της δωρεάς μας, όχι μόνο δεκάδες νέοι επιχειρηματίες με όραμα και καινοτόμες ιδέες, θα βρουν τους απαραίτητους πόρους για να μείνουν στη χώρα μας και να δημιουργήσουν εδώ, αλλά παράλληλα, οι ίδιοι, μέσω των επιχειρηματικών δράσεών τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θετικά και μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία». 

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το Πρόγραμμα egg θα διοργανώσει την Άνοιξη του 2016, έναν μεγάλο διαγωνισμό επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας, με στόχο την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, ως αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της ύφεσης στη χώρα μας.

To πρόγραμμα egg διανύει φέτος τον 3ο κύκλο φιλοξενώντας 25 ομάδες νέων που φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο καταξιωμένων μεντόρων από κορυφαία στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας με σκοπό να τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Ακολουθεί η λίστα με τις βραβευθείσες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο κύκλο του Προγράμματος egg:

«Παιδεύειν Τέκνα – Out of the Box»
«City Crop»
«Reccodo»
«Recyglobe»
«Cocoon Modules”
«Costa Nostrum»
BFP Advanced Technologies»
«Ramone»
«We Politics»
«TomoTECH» 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα egg
Το πρόγραμμα  egg - enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία  Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia, στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας. 
Ειδικότερα, το Πρόγραμμα παρέχει σε νεανικές επιχειρηματικές ομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Έχει συνολική διάρκεια 12 μήνες και παρέχει  κτηριακή υποδομή υψηλών προδιαγραφών, συμβουλευτική καθοδήγηση από ένα καταξιωμένο δίκτυο μεντόρων, επιχειρηματική κατάρτιση και υποστηρικτικές υπηρεσίες.


Περισσότερες πληροφορίες στο: www.theegg.gr  
Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.
Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ