Hôtel de Ville de Crissier: Tο καλύτερο εστιατόριο 2015 στον κόσμο - Ο 44χρονος καλλονός Γαλλοελβετός σεφ του - Φωτό

Σε μια επίσημη και λίαν γκουρμέ βραδιά με 300 καλεσμένους, διάσημους σεφ και δημοσιογράφους, έγινε η απονομή των βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στα σαλόνια του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο ίδιος ο Laurent Fabius αποκάλυψε την περίφημη λίστα με τους 1000 καλύτερους σεφ και εστιατόρια στον κόσμο. Πρώτος ήρθε ο Benoît Violier και το εστιατόριο De l'Hôtel de Ville.

Στη δεύτερη θέση ήρθε το εστιατόριο της Νέας Υόρκης Per Se, το οποίο διευθύνει ο αμερικανός σεφ Thomas Keller, και στην τρίτη θέση το εστιατόριο του Τόκιο Kyo Aji.

Το εστιατόριο του καλύτερου σεφ στον κόσμο βρίσκεται σε ένα προάστιο της Λωζάνης στο χωριό Crissier. Έχει ήδη 3 αστέρια Michelin και ο Benoît υπήρξε μαθητής του Joël Robuchon. Ο Benoît λατρεύει να μαγειρεύει κυνήγι και έχει γράψει δεκάδες βιβλία μαγειρικής.

Τι είπε για το βραβείο του στη Le Figaro: «Η αναγνώριση είναι επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς, της ποιότητας της ομάδας μου και αυτό που έλεγε ο δάσκαλος μου ο Joël Robuchon "ασχοληθείτε με τους πελάτες σας και τα βραβεία θα έρθουν μετά"».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ