Σε απεργία οι ποδοσφαιριστές! Λουκέτο στα γήπεδα από τις 15 Δεκεμβρίου

Απεργία επ΄ αόριστον ξεκινούν από τις 15 Δεκεμβρίου οι ποδοσφαιριστές ύστερα από 29 χρόνια.

H ΠΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των εν Ελλάδι αγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών, ορισμένοι εκ των οποίων λαμβάνουν μόνον τον μισθό των 491 ευρώ μηνιαίως, ανακοίνωσε την κήρυξη απεργίας για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου. Του Ταμείου, δηλαδή, το οποίο θα χρησίμευε για τη μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους, καθώς χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.

Οπως έχει συμβεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια με γνωστούς συλλόγους (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ κ.ά.) οι οποίοι είτε υπήχθησαν στο άρθρο 44, είτε υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, προκειμένου να διαγράψουν τα χρέη τους, αδιαφορώντας αν πλήττονται και ποδοσφαιριστές. Και είναι γνωστή η κραυγή αγωνίας του πρώην ποδοσφαιριστή (και) του Αρη, Νίκου Κυζερίδη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και να δικαιωθεί στην 11χρονη δικαστική μάχη που δίνει προκειμένου να λάβει τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ Αρης. Ομως, η κοροϊδία συνεχίζεται.

Και με εκείνον και με άλλους: «Η ΕΠΟ, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά αδιαφορούν. Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, συμβιβάσθηκαν τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ετσι, σύμφωνα με το άρθρο του Έθνους,  με την Εθνική ομάδα μπροστάρισσα, που «έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές», οι ποδοσφαιριστές κατέρχονται σε απεργία στο Κύπελλο (15-17/12) κι εν συνεχεία στη Φούτμπολ Λιγκ και στη Σούπερ Λίγκα. Η προηγούμενη απεργία είχε γίνει στην Α΄ Εθνική το 1986-87, στην οποία δεν συμμετείχαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ