Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ από την υπέροχη Ντίνα Νικολάου

Μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. 

Υλικά
Για 50-60 μπισκότα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κουπάτ)
Για τη ζύμη:
250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 φλυτζάνι μελάσα (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ντέλι ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για το γλάσο:
1 ασπράδι αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
λίγη βανίλια

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς.
Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τoιχώματα και να είναι εύπλαστη.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω με τον πλάστη στη φύλλο πάχους ½ εκ.
Κόβω μπισκοτάκια με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω από κάθε μπισκότο. Μεταφέρω το κάτω φύλλο της λαδόκολλας μαζί με τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνω στους 170°C για 20 λεπτά.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια. Αρχίζω να ρίχνω κουταλιές από την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύς πολτός. Φτιάχνω χωνάκια από λαδόκολλα με λεπτή μύτη και τα γεμίζω με το γλάσο.
Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με το γλάσο και στολίζω με πολύχρωμα κουφετάκια.

Who is Who


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ