Good news: Η 2η γιορτή πορτοκαλιού, ελιάς, μανταρινιού & ακτινιδίου - Τι ωραία!

Το τριήμερο της "2ης Γιορτής Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου, Ελιάς" ολοκληρώθηκε με γαστρονομικό δείπνο και σεμινάριο γευσιγνωσίας στον Δήμο Αρταίων. 

Οι εκδηλώσεις, περιελάμβαναν δραστηριότητες πάνω στον πρωτογενή τομέα, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που ο Δήμος αξιολογεί θετικά, με την προσδοκία η Γιορτή να γίνει θεσμός. Όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από τις επιστημονικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν, για τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, το «επιχειρείν» και την αγροτική παραγωγή. Μάλιστα, βραβεύτηκαν ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Όμιλος «ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ», για την προσφορά τους στο τοπικό «επιχειρείν», αλλά και για την επί χρόνια δραστηριοποίησή τους εντός και εκτός Ελλάδος.

Το πρωί του Σαββάτου, στην παλιά ψαραγορά στο κέντρο της πόλης έγινε έκθεση τοπικών προϊόντων, με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τα μέλη της οποίας προσέφεραν στον κόσμο δροσιστικές δημιουργίες με πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, γιαούρτι και ελιά. Την Κυριακή το πρωί, στο Γλυκόριζο στήθηκε μία μεγάλη γιορτή από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου. Μαρμελάδες πίτες, λικέρ, γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από πορτοκάλι, μανταρίνι και ακτινίδιου είχαν την τιμητική τους. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι γεύτηκαν τις νόστιμες δημιουργίες των γυναικών της περιοχής, ενώ τραγούδησαν και χόρεψαν με μουσικό σχήμα φοιτητών από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με συνεργασία και με πολύ δουλειά θα πάμε ψηλά την Άρτα, γιατί δεν μας χαρίζεται τίποτε», υπογράμμισε σε δηλώσεις ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Επίσης, τόνισε ότι η δημοτική αρχή Αρταίων στηρίζει τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά πάνω σε αναπτυξιακά θέματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ