Χάρτινη πανδαισία δια χειρός Jacob Hashimoto - Φωτό - Λεπτομέρεια σε όλο της το μεγαλείο από τον σημαντικό καλλιτέχνη

Ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, με Ιαπωνική καταγωγή, που θεωρείται πολύ σημαντικός στο χώρο του είναι ο Jacob Hashimoto.

Ο Jacob γεννήθηκε στο Κολοράντο, ζει πλέον στη Νέα Υόρκη, και η δουλειά του εκτίθεται σε όλο τον κόσμο. Η τέχνη του εχει τη βάση της στην ιστορία της μεταπολεμικής αφαίρεσης, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, και την παραδοσιακή τεχνική του πατρόν.

Τα έργα του έχουν αναφορές τόσο στο σχέδιο και στα χρώματα όσο και στην τεχνική σε παραδοσιακές μεθόδους της Ιαπωνίας. Στην ουσία, είναι σαν τεράστια χαλιά- ταπετσαρίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι γλυπτά καθώς είναι τρισδιάστατα, τα οποία είναι φτιαγμένα από χιλιάδες μικρά μικρά χαρτάκια και ξύλινους χαρταετούς. Οι χαρταετοί είναι φτιαγμένοι παραδοσιακά με μπαμπού, και κρέμονται ή δένονται μεταξύ τους με πετονιά.

Τα γλυπτικά περιβάλλοντα που φτιάχνει, σύμφωνα με το θέμα του hitandrun.gr, άλλες φορές πιο μικρά και με συγκεκριμένη φόρμα ενώ άλλες φορές τεράστια που απλώνονται σε μια ολόκληρη αίθουσα, παίζουν με το αφηρημένο και το συγκεκριμένο καθώς είναι πολλά συγκεκριμένα πράγματα μαζί τα οποία κάνουν κάτι αφηρημένο, το οποίο μοιάζει με εναέριο τοπίο.

Όταν όμως πλησιάζεις, βλέπεις την καταπληκτική λεπτομέρεια με την οποία έχει δουλευτεί το κάθε μικρό έργο. Η τέχνη του είναι ένας μαγικός αιθέριος συνδιασμός που σε ταξιδεύει, σε κάνει να χάνεσαι μέσα της, και ταυτόχρονα έχει κάτι πολύ γειωμένο και ανθρώπινο, σχεδόν παιδικό. Η σημασία στη λεπτομέρεια, σε όλο της το μεγαλείο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ